Отборите на Лос Анджелис Кингс и Ванкувър Канъкс ще бъдат

...
Отборите на Лос Анджелис Кингс и Ванкувър Канъкс ще бъдат
Коментари Харесай

Националната хокейна лига щурмува китайския пазар с мачове в Шанхай и Пекин

Отборите на Лос Анджелис Кингс и Ванкувър Канъкс ще бъдат противници в първите два мача от Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада на китайска земя. Съперниците от дивизия " Пасифик " на Западната конференция ще изиграят две срещи от предсезонната подготовка азиатската страна. Целта на дуелите е ясна - разпространение на шампионата в най-многолюдната страна на света, с население от над 1,3 милиарда души.

Първият дуел е плануван за 21 септември, а негов хазаин ще бъде зала " Мерцедес-Бенц Арена " в Шанхай. Два дни по късно, на 23-ти, " кралете " и " косатките " ще се срещнат във " Вуксонг Арена " в столицата Пекин.

Rink build well under way in Shanghai for upcoming NHL China games! In ice graphics looking sharp. #mstyle nice work! pic.twitter.com/Y150swOUP6
— Paul Conway (@pconway119) September 14, 2017 Спортните почитатели в Китай показват възторг към идните срещи на леда, а за това спомага и ексцентричният ход на треньорския щаб на Ванкувър, който взе в състава за двата мача локалния вратар Сун Зехао. 21-годишният пазач даже подписа контракт за проби с Канъкс и ще бъде следен деликатно по време на тренировките на китайска земя, както и в мачовете с Кингс, в които се чака да вземе въпреки и минимално присъединяване.

В Китай се вижда сериозен растеж в интереса към хокея на лед и НХЛ през последните години. Неслучайно единствено преди седмица 30 от най-големи звезди в лигата насочиха видео послания на китайски към почитателите в азиатската страна, а също по този начин използваха пръчици за ястие, с цел да подреждат шайби една върху друга.

От управлението на НХЛ, отпред с комисионера Гари Бетман, са уверени, че стратегическите им ходове в Китай ще донесат големи дивиденти за лигата в бъдеще. Напълно допустимо е и в идващите години да забележим публични дуели от постоянния сезон на НХЛ в Китай.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР