Отборите на Ливърпул и Тотнъм играят при в дербито на

...
Отборите на Ливърпул и Тотнъм играят при в дербито на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул 1:1 Тотнъм, Луис Диас изравни

Отборите на Ливърпул и Тотнъм играят при в дербито на 36-ия кръг от британската Висша лига. Хюн-Мин Сон откри в 56-ата, само че Луис Диас изравни н 74-ата минута. Сблъсъкът на „ Анфийлд “ може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата.

Мачът е от извънредно значение и за двата състава. Мърсисайдци не престават битката си невиждани четири трофея, като един от тях е точно купата в шампионата. Отборът на Юрген Клоп изостава единствено с точка от водача и сегашен първенец Манчестър Сити и трите точки през днешния ден са наложителни.

„ Шпорите “, от своя страна, се надпреварват с Арсенал за четвъртото място, с което ще вземат участие в Шампионската лига следващата година. Лондончани заемат петата позиция все още с 61 точки, с две по-малко от своя огромен противник и успеха за отбора на Антонио Конте също е наложителна.

По-рано през сезона двата тима изиграха страховит дуел, който обаче приключи без победител при 2:2 в британската столица.

/ /

Домакините стартираха по-напористо и насочиха първия прецизен удар към една от двете порти в третата минута. Той бе дело на Садио Мане от отдалеченост, само че право в ръцете на вратаря Юго Лорис.

Тотнъм обаче отговори с рискова контраофанзива в седмата минута, когато Пиер-Емил Хойберг лиши топката и комбинира с Хари Кейн вдясно. Последва рисково центриране на нападателя в наказателното поле, само че Алисон излезе и мазета. Топката обаче попадна на пътя на Родриго Бентанкур, който шутира от дъгата пред наказателното поле, само че още веднъж бразилецът се намеси и улови.

И двата отбора играеха на високи обороти, като в идващите минути се стигна до два блокирани изстрела от страна в Мохамед Салах и Хари Кейн в двете наказателни полета.

В 22-ата минута Върджил ван Дайк не остави шансове на Бентанкур в наказателното поле на гостите и засече с глава центриране от корнер на Андрю Робрътсън, само че стреля с глава в навън.

Шест минути по-късно Райън Сесеньон не съумя да почисти по най-хубавия метод топката с глава и за малко да я сервира на Салах, само че Лорис съумя да се намеси в последния миг.

Ливърпул наложи своя напън и се настани трайно в половината на "шпорите ", само че по този начин и не успяваше да стигне до попадение.

В 39-ата минута обаче Ливърпул удари греда. Трент Александър-Арнолд центрира от ългов удар в наказателното поле, където Ван Дайк се измъкна от Емерсон Роял и игра с глава, само че топката се отби от напречната греда зад Лорис.

Три минути по-късно Луис Диас стреля технично от отдалеченост към далечния ъгъл, само че френският пазач плонжира и мазета.

В отвената офанзива пък и Тотнъм удари греда с първата си действителна заплаха за Алисон. Хойберг получи Хюн-Мин Сон и по-късно шутира пред дъгата на наказателното поле, само че кълбото срещна дясната греда на бразилския вратар и излезе в навън.

Goalless at the break.
— Liverpool FC (@LFC)
В началото на втората част още веднъж Ливърпул натисна в търсене на попадението, само че Тотнъм първи удари след отлична офанзива.

В 56-ата минута Емерсон откри Кейн с дълъг пас в половината на домакините, мина сред Александър-Арнолд и Фабиньо, след което откри Сесеньон отляво в наказателното поле, който пък с едно допиране откри непокрития Сон на далечната греда, а кореецът засече от пет-шест метра във вратата на Алисон – 0:1.

Три минути по-късно Ибрахима Конате засече с глава центриране от свободен удар в наказателното поле, само че над вратата.

„ Шпорите “ обаче се възползваха от неуверената игра на Ливърпул в отбраната и в 59-ата минута имаха нов превъзходен късмет за ново попадение. Хойберг комбинира с Емерсон вдясно, който напредна към наказателното поле и центрира към далечната греда, където Сесеньон опита да върне с едно допиране за Сон, само че топката се удари в корееца и излезе в навън.

Минута по-късно Деян Кулушевски стреля от отдалеченост, само че едва и в ръцете на Алисон.

В 65-ата минута в игра за домакините се появиха Диого Жота и Константинос Цимикас на местата на Джордан Хендерсън и Анрдю Робъртсън.

Мърсисайдци натиснаха съществено в търсене на изравняването и съумяха да го намерят в 74-ата минута, само че не и без помощта на доза шанс. Тиаго Алкантара комбинира с Луис Диас, който залъга съпреник, освободи си пространство за удар и стреля, само че се получи рикошет в десния крайник на Бентанкур и топката попадна в десния низък ъгъл на "замръзналия " на място Лорис - 1:1.



LIVE |

0:1 Хюн-Мин Сон 56'

1:1 Луис Диас 74'

Висша лига, 36-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР