Отборите на Ливърпул и Наполи играят при резултат 0:0 в

...
Отборите на Ливърпул и Наполи играят при резултат 0:0 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул - Наполи 0:0, начало на второто полувреме

Отборите на Ливърпул и Наполи играят при резултат 0:0 в финален мач за от груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят, който е под номер 400 за Юрген Клоп, се играе на " Анфийлд ". На Gong.bg ще проследим най-интересните моменти от срещата.

/ /

Ливърпул взе надзор над топката още от първите секунди на дуела. В 4-ата минута мърсисайдци сътвориха първото по-опасно състояние, откакто Салах пое топката на границата на наказателното поле, завоюва си пространство и потърси Къртис Джоунс в наказателното поле на Наполи. Пасът пристигна малко по-дълъг от нужното и въпреки всичко футболиста на домакините стреля от дребен ъгъл, само че топката мина над вратата. В 7-ата минута пък Костас Цимикас се завъртя и надигра Ди Лоренцо. Бекът изпрати рисково центриране в наказателното поле на неаполитанци, само че там Мерет излезе и улови топката без проблеми.

Кварацхелия си опита шанса в 9-ата минута, само че грузинецът не съумя да прати прецизен удар. Малко преди този момент той също проби в наказателното на мърсисайдци и бе съборен от Ибрахима Конате. Контактът беше прекомерно лек и съдията даже не се замисли за дузпа. Именно той обаче сътвори съществени неприятности за мърсисайдци и в 15-ата минута, когато сподели отлична техника и проби по фланга, той нахлу в наказателното поле на домакините и опита центриране, само че топката беше изчистена. 

Мохамед Салах пък оставаше най-сериозният проблем за гостите. В 17-ата минута египтянинът още веднъж задържа топката към границата на накзатателното и опита остро подаване в наказателното поле на Наполи, само че там Мерет излезе и улови. Отиграването на Салах бе нещо сред пас и удар.

Динамичната игра и на двата тима докара до страхотни положения. Първо, в 28-ата минута Кварацхелия проби по фланга и влезе в наказателното поле, той подаде сред двама футболисти в алено и откри Ндомбеле, който поита изстрел. Топката попадна в ръцете на Алисон, само че това беше пъривят прецизен удар на неаполитанци. Последва бърза контраофанзива с дълъг пас към Мохамед Салах. Той задържа топката задоволително, до момента в който Тиаго се включи и тогавва откри испанеца. Той изпрати компактен удар към вратата на италианския клуб, само че там Мерет сподели страхотна реакция и извади топката.

Ливърпул стигна до още едно състояние в 30-ата минута, когато Фирмино стигна до топка, която съвсем бе излязла. Миг на магия от бразилеца, който скочи и откри топката с пета във въздуха, с цел да я върне към бялата точка за осъществяване на дузпи, а там дебнеше Къртис Джоунс, който се пребори със бранител на гостите, с цел да стреля. Кълбото обаче прелетя над напречната греда.

Виктор Осимен пресече подаване обратно в 37-ата минута и за миг можеше да се измъкне очи в очи против Алисон, който обаче сподели, че внимава и излезе, с цел да улови топката преди Осимен да има късмет да си стигне топката, след първичното му допиране. Милнър пострада в тежък конфликт на центъра и играта бе прекъсната за няколко минути. 

Къртис Джоунс пое топката в средата на терена и откри Мохамед Салах с извънредно извеждащо подаване. Футболистът на Ливърпул остана самичък против вратаря в 43-ата минута. Мерет излезе, а Салах се опита да го трансферира, само че стража на Наполи въпреки всичко закачи топката с ръка и тя мина около вратата. След това бе вдигнат и флагът за засада.

LIVE ЛИВЪРПУЛ - НАПОЛИ 0:0

Съставите на двата тима:

Ливърпул: 1. Алисон, 66. Трент Александър-Арнолд, 4. Върджил Ван Дайк, 5. Ибрахима Конате, 21. Цимикас, 6. Тиаго, 3. Фабиньо, 7. Милнър, 17. Къртис Джоунс, 9. Фирмино, 11. Мохамед Салах

Треньор Юрген Клоп

Our line-up for tonight
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР