Отборите на Ливърпул и Арсенал завършиха 2:2 във фантастично зрелище

...
Отборите на Ливърпул и Арсенал завършиха 2:2 във фантастично зрелище
Коментари Харесай

Ливърпул и Арсенал не се победиха в дерби с четири гола на Анфийлд

Отборите на Ливърпул и Арсенал приключиха 2:2 във фантастично представление на " Анфийлд ", което мина през обрати и късна драма в 30-ия кръг на Висшата лига.

" Артилеристите ", преследващи първа купа от 2004 година, водеха в резултата с 2:0, само че изпуснаха задатъка си, като могат да се усещат късметлии, че не се стигна до поврат.

Така Арсенал изгуби точки в борбата за купата и към този момент е със 73, на шест пред Манчестър Сити, който е с изигран мач по-малко. Ливърпул е осми с 44.

Дербито на „ Анфийлд “ стартира с едноминутно безмълвие в памет на жертвите от нещастието на „ Хилзбъроу “. Още не бяха изтекли и 60 секунди от първия съдийски сигнал, когато „ артилеристите “ сътвориха голова опция пред вратата на Алисон. Мартинели проби отляво, само че Робъртсън спря опита му за удар от дребен ъгъл. След това отбраната блокира удар и на Джака.

Арсенал откри резултата в 8-ата минута. Букайо Сака комбинира с Йодегор, след което се получи рикошет в крайници на Ван Дайк. Така топката попадна у Мартинели, който мина през Робърстсън, с цел да матира Алисон – 0:1.

В 20-ата минута Ливърпул сътвори най-чистото си състояние досега. Робъртсън получи в пеналта, само че би около гредата. В 28-ата Арсенал удвои. Мартинели още веднъж изигра основна роля. Той проби на скорост, след което центрира в пеналта, където Габриел Жезус с глава прати топката в левия ъгъл на Алисон – 0:2.

Салах не съумя да се възползва от преференциална обстановка. Хендерсън го изведе зад отбраната на „ топчиите “, само че той стреля едва. Именно египтянинът обаче върна домакините в мача с попадението си в 42-ата минута. Къртис Джоунс откри с пета Жота в пеналта. Той центрира остро към точката за дузпа, където Хендерсън отклони към далечната греда, където Салах от няколко метра засече в мрежата – 1:2.

Ливърпул натиска крепко след почивката. В 52-ата минута напъните на домакините доведоха до дузпа в тяхна изгода. След центриране от корнер, последва безредие пеналта, а Холдинг събори Жота и съдията Пол Тиърни уточни бялата точка. Салах се нагърби с отговорността, само че шутира около дясната греда на Рамсдейл. Така той пропусна дузпа за повторно през сезона.

В 81-ата минута резервата Дарвин Нунес направи следващия си огромен пропуск през сезона. Салах изведе отлично с едно допиране уругваецът зад отбраната на Арсенал, а нападателят влезе в наказателното поле самичък против Рамсдейл и опита да стреля около него в далечния ъгъл, само че би право в него.

В 87-ата друга запаса Фирмино изравни за 2:2, реализирайки 11-ия си гол против Арсенал. Арнолд мина през Зинченко, след което центрира в пеналта, където бразилецът надскочи Уайт и с глава матира Раймсдейл – 2:2.

В продължението на срещата Ливърпул продължи да нападна и поредно удари на Александър-Арнолд и Салах прелетяха над вратата. В 95-ата минута Рамсдейл направи още едно удивително избавяне след шут на египтянина. Малко по-късно британският пазач отрази по необикновен метод и удар на Конате.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР