Отборите на Левски и ЦСКА-София се изправят днес от 16

...
Отборите на Левски и ЦСКА-София се изправят днес от 16
Коментари Харесай

За Левски или ЦСКА-София ще се окаже фатален 13-ия кръг?

Отборите на Левски и ЦСКА-София се изправят през днешния ден от 16 часа в дербито на 13-ия кръг в Първа лига. Двубоят опълчва вторият и третият във краткотрайното класиране и провокира голям за родните стандарти зрителски интерес.

Очакванията са за 25 000 фенове на националния стадион “Васил Левскr”, което ще трансформира срещата в най-посетената през сегашния сезон досега. И двата тима афишираха шампионски упоритости и ще гонят успеха, с цел да останат в борбата за върха с първенеца и водач Лудогорец.

ЦСКА-София влиза в мача като лек любимец на букмейкърите, само че като цяло дуелът се обрисува равносилен. Очакванията са мощните страни на двата отбора - нападението на ЦСКА-София и отбраната на Левски, да се обезвреждат взаимно и въпросът е кой ще сбърка пръв.

Треньорът на Левски Делио Роси няма да прави промени в състава, спечелил с 1:0 против Етър във Велико Търново в предходния кръг. На вратата ще заеме мястото си Митрев, пред него в отбрана ще работят Цветкович, Яблонски, Ейолфсон и Горанов. В халфовата линия ще забележим Панайотов и Гомес, а в офанзивата ще се разчита на Вутов, Буш и Прохазка, подпомагани от по-задна позиция от френската звезда Габриел Обертан, който е възобновен за значимия конфликт.

ЦСКА-София записа две следващи ремита и умъртви темпото, с което държеше напрегнат Лудогорец. Един триумф над Левски ще върне самочувствието на футболистите на Стамен Белчев в преследването на огромната цел. Белчев има две въпросителни за състава. Той се колебае Барт или Чорбаджийски да си партнира с Николай Бодуров в центъра на защитата.

Другата алтернатива е за левия фланг на офанзивата, като там съмненията са по-големи. Варианти са Кирил Десподов, Кевин Меркадо и Густаво Кулма. На останалите постове нещата са ясни. Отново ще се търсят офанзиви по фланга и ще се разчита Фернандо Каранга да материализира някое от центриранията.

Треньорът Стамен Белчев изведе ЦСКА-София до две победи с по 3:0 над Левски откогато пое отбора, само че тогава сините бяха водени от Николай Митов, до момента в който в този момент тимът от “Герена” ще бъде подреден от италиански треньор.

При всички положения и двата тима са длъжни да изиграят един първокласен дуел поради феновете и да защитят претенциите си.

Вероятни сформира:

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Панайотов, Гомес, Обертан, Вутов, Буш, Прохазка.

ЦСКА-София: Мерниаускас, Недялков, Барт, Бодуров, Дюлгеров, Пинот, Малинов, Тиаго, Кулма, Каранга, Манолев.
Главен арбитър: Георги Кабаков.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР