Отборите на Левски и Септември (София) се изправят един срещу

...
Отборите на Левски и Септември (София) се изправят един срещу
Коментари Харесай

Левски и Септември се изправят един срещу друг в столичен сблъсък от 29-ия кръг

Отборите на Левски и Септември (София) се изправят един против различен в столичен конфликт от 29-ия кръг на Първа Лига.

Двата състава не престават преследването на своите цели – домакините гонят класиране за Европа, а гостите от Септември пък водят борба за оцеляване в елита на българския футбол.

Футболистите на Елин Топузаков се намират в добра форма, като в последните пет кръга Левски има четири победи и единствено едно тъждество, което пристигна в дербито с ЦСКА – София. Интересен факт е, че в тези мачове " сините " не позволиха гол в своята врата. В последния кръг пък победиха с 1:0 над Ботев (Пловдив) в откриването на стадион " Христо Ботев ". С този резултат Левски е на 4-а позиция с 51 точки.

Левски продължава да бъде без Билал Бари, който ще бъде за дълго отвън терените. Централните бранители Хосе Кордоба и Кристиян Димитров към този момент упражняват с групата на " сините ". Спекулира се, че Анте Блажевич може да получи късмет в отбора, като решението ще бъде на Елин Топузаков. Пламен Андреев и " синята " защита към този момент нямат позволен гол над 12 часа в шампионата.

От друга страна Септември (София) в последните пет кръга има пет загуби, което направи обстановката на клуба доста тежка. В последния кръг столичани изгубиха с 1:2 от Славия. По този метод тимът е на 13-о място с едвам 22 пункта.

Димитър Костадинов няма да бъде на линия за Септември в гостуването на Левски заради травма. Отборът влезе в кошмарна серия, като към този момент има пет следващи загуби в шампионата. Михаил Поленкдаков подписа формален контракт с клуба.

Първата среща сред двата тима по-рано през сезона изненадващо приключи при резултат 0:0 на стадион " Васил Левски ".

Главен арбитър на срещата ще е Радослав Гидженов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР