Отборите на Левски и ФК ЦСКА 1948 се изправят един

...
Отборите на Левски и ФК ЦСКА 1948 се изправят един
Коментари Харесай

ЗРЕЛИЩЕ НА ГЕРЕНА: Левски посреща ЦСКА 1948

Отборите на Левски и ФК ЦСКА 1948 се изправят един против различен в най-интересния дуел от съботната стратегия на efbet Лига. Мачът на " Герена " е с начален час 17,30.

Двата отбора са измежду любимците в шампионата, което прави съперничеството им на стадион " Георги Аспарухов " повече от завладяващо. Отборите към този момент се срещнаха един път през този сезон, като тогава успеха беше за " алените " с минималното 1:0. Автор на попадението стана националът на България Георги Русев. Допълнителна задявка за " сините " почитатели е треньорът на противника Любослав Пенев.

Преди началото на кръга двата отбора са разделяни от пет точки във краткотрайното нареждане. ФК ЦСКА 1948 е с актив от 31 пункта на третата позиция, до момента в който Левски е пети с 26. В лагера на " сините " несъмнено има игрова рецесия, като те са в серия от три мача без триумф в Първа лига. Всичко стартира с провалянето от Славия с 1:2 и мина през равенствата против Септември и Локо (Сф).
Отборът на Станимир Стоилов изпитва и много компликации в столичните дербита през тази акция, като завоюваха само против ЦСКА, а към този момент отстъпиха на Славия, ФК ЦСКА 1948 и Локомотив (Сф). Завършиха и наедно със Септември.
Срещата за Левски пропуща ветеранът Ивелин Попов. Хосе Кордоба също не тренира с главната група, което го слага под сериозна въпросителна за мача. За Станимир Стоилов е добре, че Жереми Петрис и Илиян Стефанов се приготвят с тима. Същото важи и за национала Марин Петков, който в четвъртък беше ударен в глезена, само че явно бързо се е справил с казуса и не пропуща подготовка.
ФК ЦСКА 1948 е в серия от пет мача, в които не познават усета на загубата. " Червените " редуват победи с равенства, като последното такова беше против Славия на 22 октомври. Любо Пенев има победа и загуба в треньорската си кариера, когато гостува на " Герена ". Печели с Царско село през 2021 година, а губи с Литекс през 2011.
Главен арбитър на срещата ще бъде Георги Гинчев с помощници Георги Дойнов и Даниел Ников. Четвърти съдия е Стоян Арсов, а с ВАР ще се занимават Владимир Вълков и Йордан Петров.Левски е любимец в мача съгласно букмейкъра. Той приема залози за " единица " при коефициент 2,05. Равенството е оценено с 3,60, а възможен триумф на гостите с 3,90.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР