Отборите на Левски и Ботев (Враца) не се победиха в

...
Отборите на Левски и Ботев (Враца) не се победиха в
Коментари Харесай

Непробиваем вратар и врачанска прокоба отчаяха Левски на Герена

Отборите на Левски и Ботев (Враца) не се победиха в късния понеделнишки дуел от програмата на efbet Лига. Нулевото реми на " Герена " несъмнено е изненада, а основният " провинен " за него е пазилият ужасно против " сините " Красимир Костов. Вратарят безусловно отчая селекцията на Станимир Стоилов, правейки куп спасявания против техните звезди. Апотеозът на неговите намеси бе отразената дузпа в 72-ата минута против Борислав Цонев. Другият близнак - Радослав пък имаше малшанса да удари греда в самия край.

Но това не беше всичко от този трогателен конфликт. Ботев (Враца) имаше неповторимата опция да започва с ранно попадение, само че Николай Михайлов не се даде при изпълнена от Бабуснки дузпа.
 Снимка 554539
Източник:

Така Левски изпусна страхотната опция да се изравни с шестия във краткотрайното класиране Берое. " Сините " би трябвало да се тормозят и за травмата на един от водачите си - Георги Миланов.

Левски показва, че въобще няма да чака своя конкурент, налагайки му дълбока преса още след първия съдийски сигнал на Димо Димов. " Сините " бяха дейни в играта без топка, а това пречеше фундаментално на каквито и да е мисли за офанзива в редиците на Ботев (Враца).
 Левски - Ботев (Враца) 0:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Левски - Ботев (Враца) 0:0 (Развой на срещата по минути)

Вратарят на гостите се трансформира в воин

Селекцията на Станимир Стоилов продължи с напористите дейности и в границите на 30 секунди - Борислав Цонев и Георги Миланов пробваха прострелни подавания към намиращия се в наказателното поле Билал Бари. Мароканецът обаче не съумя да се възползва от тях.
 Снимка 554546
Източник:

Изведнъж Ботев (Враца) сензационно можеше да поведе в резултата. С настъпването на четвъртата минута, Гьоко Зайков подцени самостоятелно надиграване със своя съотечественик и сътрудник в северномакедонския народен тим Дориан Бабунски. След това нападателят затвърди своето превъзходство с хубав финт и диагонален изстрел, избавен с класа от деликатния Николай Михайлов.

Екшънът на " Герена " продължи и в шестата минута страхотна нелепост на Иван Горанов " подари " дузпа в интерес на врачани. Бившият капитан на Левски увисна при центриране към Юли Ненов, което го принуди да събори техничаря от Ботев в наказателното поле. Реферът Димо Димов се допита и до сътрудниците си във ВАР-буса, след което решително уточни бялата точка. С виновната задача се нагърби Дориан Бабунски, който обаче бе обезверен от съвършената интервенция на Николай Михайлов, уцелил ъгъла на осъществяване. Секунди по-късно, капитанът на вековниците към този момент получаваше поздравления от своите сътрудници.

Левски отговори на предизвикването с голова опция в 12-ата минута. Радослав Цонев насочи по диагонал подаване към Билал Бари, който запрати кълбото към рисковата зона, където Борислав Цонев някак си продължи пътя на топката за Здравко Димитров. Крилото изпревари персоналния си надзирател Бауренски и шутира по земя, само че около дясната греда на Костов.

Нападението на Левски най-накрая стигна до първи прецизен удар в 24-ата минута. Макар и необичайно, Здравко Димитров и Борислав Цонев размениха подавания, след които последният стреля много акробатичо. С подобен вид избавяне пък отвърна и Краси Костов, оставил резултата неизменен.
 Снимка 554559
Източник:

Селекцията на Станимир Стоилов пропиля най-чистото си голово състояние в 25-ата минута. Георги Миланов още веднъж бе в епицентъра на събитията и увличайки със себе си няколко бранителя на Ботев, пусна бърз пас по земя, паралелен на голлинията. Отлично позициониран в този момент беше Билал Бари, само че нападателят направи по-трудното и от един метър не съумя да откри опразнената врата.

Изключително самоотвержени в отбрана, гостите от Ботев (Враца) насмалко не си вкараха автогол в 30-ата минута. Валери Христов направи всичко допустимо, с цел да спре центриране на Галчев към Борислав Цонев, че самичък с глава несъзнателно насочи под горната греда на Красимир Костов. Вратарят на " зелените " реагира съответно и мазета в корнер.
 Снимка 554558
Източник:

Голям проблем налегна Станимир Стоилов и треньорския му щаб в 40-ата минута, когато Георги Миланов падна в центъра на терена и се хвана за дясното си коляно. Всичко това означаваше сериозна травма за най-хубавия " наследник " футболист и налагането на насилствена промяна. Така без време в игра трябваше да се появи Марин Петков.

Началото на втората част стартира обещаващо - с греда за Ботев (Враца). Тя, значително, бе плод на случайността, само че въпреки всичко след центриране на Юли Ненов, кълбото кацна върху горната греда на Михайлов.
 Снимка 554555
Източник:

Левски сътвори първа голова заплаха за втората част в 53-ата минута. Анди Краев показва силата на своя шут от далечна отдалеченост, но беше обезверен от положителната интервенция на Костов. Секунди по-късно Марин Петков остана непокрит при центриране от фланга, само че младият гений не откри опразнения ъгъл с глава.

Последваха много скучни 10 минути, през които Левски като че ли не помни по какъв начин вярно да подхожда към врачанската врата. Всичко бе илюстрирано и с един безпределно неакуратен удар на Патрик-Габриел Галчев.
 Снимка 554553
Източник:

Мигът на истината за Левски като че ли пристигна в 71-ата минута. Тогава Галчев почете включване в полето на противника на Марин Петков. №88 от " сините " хитро завъртя тялото си към притичалия да го спре Диего Фераресо и падна на тревата. Това се оказа задоволително за арбитъра Димов да уточни бялата точка. Няколко месеца по-късно, Борислав Цонев имаше опция да изкупи виновността си за изпуснатата дузпа във Враца при загубата с 0:2. Кошмарът за него и Левски обаче се повтори. Краси Костов още веднъж излезе победител от самостоятелната им борба и по този начин резултатът на " Герена " остана неизменен.

Публиката на Левски, и Здравко Димитров, пожелаха горещо втора дузпа в интерес на " сините " в 75-ата, но този път арбитърът Димов нямаше никакво желание да показва дузпата.

Малко преди последния съдийски сигнал, Левски отново имаше опция да поведе в резултата. Хосе Кордоба проби мощно през центъра и с разсичащо подаване изведе Боби Цонев самичък против кошмара си Костов. Вратарят на Ботев още веднъж сътвори мъжество и отново отърва " зелените " от неизбежното.

И другият от близнаците се " опари " от магията на гостуващия вратар в 84-ата минута. Този път Радослав Цонев шутира доста мощно от границата на наказателното поле, само че Костов направи нужното, с цел да избие кълбото в горната греда.
 Снимка 554551
Източник:

Макар и времето да изтичаше, Левски още веднъж стигна до съвършен късмет за гол. Иван Горанов подсигури прелестно центриране към дузпата, където Борислав Цонев се извиси над всички и с глава прати към левия ъгъл на Красимир Костов. Благоевградчанинът се намеси уместно, а секунди по-късно дублира величествената си реакция и против Радослав Цонев.
 Снимка 554550
Източник:

След пет дни на Левски следва много тежко посещение на Арда (Кърджали). Ботев (Враца) ще търси наложителни точки против последния Царско село.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР