Отборите на Левски и Ботев Пд играят при резулат 2:0

...
Отборите на Левски и Ботев Пд играят при резулат 2:0
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Левски - Ботев Пловдив 2:0, огромен пропуск за гостите

Отборите на Левски и Ботев Пд играят при резулат 2:0 в дербито на 18-ия кръг на efbet Лига. Домакините откриха резултата още в 6-та минута след попадение на Гьоко Зайков. "Сините " съвсем от самото начало събитията на терена и в 80-та минута Боби Цонев умъртви интригата за крайното 2:0.

Домакините започнаха като по-активния отбор и взеха задатък доста рано в дуела. След центриране от статично състояние на Радослав Цонев, Гьоко Зайков смаза на задната греда Дилан Мертенс, с цел да открие резултата на "Герена ".



Три минути по-късно пристигна и нов късмет за столичния гранд. След добър пробив от Здравко Димитров, той съумя да откри Марин Петков на стрелкова позиция, само че крилото не откри задачата. в 16-та минута "сините " получиха нова опция. След центриране от Иван Горанов отдясно Билал Бари сътвори блъсканица в наказателното поле, а Здравко Димитров се засуети при добавката.

В 30-та минута пристигна и първият късмет за гостите. Силен изстрел на Тодор Неделев от над 25 метра беше избавен релативно леко от Николай Михайлов.

Пет минути след рестарта на мача пристигна и голям късмет за гостите. Па Конате беше изведен самичък против Николай Михайлов, само че гвинеецът изпусна самичък против българския национал. В 63-та минута Здравко Димитров се оказа на границата на наказателното поле и стреля мощно, само че Аргилашки мазета без особени проблеми.

В 80-та минута, въпреки всичко, домакините съумяха да убият интригата. След следващата неточност на Дилан Мертенс в средата на терена, "сините " проведоха хубава контраофанзива. Здравко Димитров плъзна топката към Борислав Цонев, който с мощен удар разстреля Аргилашки за 2:0.



Левски - Ботев Пловдив 2:0

1:0 - Гьоко Зайков (6)

2:0 - Борислав Цонев (80)

Ето и съставите на двата отбора:

Левски : Михайлов; Михайлович, Зайков, Кордоба, Горанов; Краев, Р. Цонев; Марин Петков, Б. Цонев, З. Димитров, Б. Бари;

Ботев Пловдив: Аргилашки; Супрайен, Генев, Янсон; Минков, Рабей, Току, Мертенс, Конате; Неделев, Маркиньос;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР