Отборите на Лестър Сити и Манчестър Юнайтед играят при в

...
Отборите на Лестър Сити и Манчестър Юнайтед играят при в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Лестър 1:1 Ман Юнайтед, Тилеманс изравни с къс магия

Отборите на Лестър Сити и Манчестър Юнайтед играят при в мач от 8-ия кръг на Премиър лийг. Мейсън Грийнууд откри в 19-ата с приказен удар от отдалеченост, а Юри Тилеманс изравни в 31-ата минута с ново красиво осъществяване. Срещата на "Кинг Паър Стейдиъм " можета да я гледате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и на онлайн платформата.

Изненадата в състава на гостите е появяването на капитана Хари Магуайър като титуляр, откакто в последните седмици се възстановяваше от травма. Мястото до него е поверено на Виктор Линдельоф, а по крилата са Уан-Бисака и Люк Шоу. Пол Погба и Неманя Матич ще са в средата на терена, а в предни позиции Кристиано Роналдо ще бъде подкрепян от Бруно Фернандеш, Джейдън Санчо и Мейсън Грийнууд.

От своя страна Брендън Роджърс още веднъж ще би трябвало да се оправя с отсъствието на няколко значими играчи на своя отбор. Той залага на скица с трима бранители в лицето на Чаглар Союнджу, Джони Еванс и Даниел Амарти, а по цялата дължина на фланговете ще би трябвало да работят Тимоти Кастан и Рикардо Перейра. В средата на терена места заемат Юри Тилеманс и Бубакари Сумаре, а пред тях Джеймс Мадисън ще работи малко зад Джейми Варди и Келечи Икеаначо.

В началните минути домакините пробваха да наложат напън като създаваха рискови офанзиви на скорост, които обаче не доведоха до интервенция на вратаря Давид Де Хеа.

В 13-ата минута Мейсън Грийнууд направи отлично двойно подаване с Бруно Фернандеш, след което напредна към наказателното и стреля, само че право в ръцете на Каспер Шмайхел.

Ман Юнайтед обаче съумя да открие резултата в 19-ата минута след фантастично осъществяване на Грийннуд. Английският национа комбинира още веднъж с Фернадеш, който му върна топката и от над 25 метра крилото на "червените дяволи " насочи доста мощен удар, който не остави шансове на Шмайхел и влетя в горния му ляв ъгъл - 0:1.

Лестър се опита да отговори две минути по-късно, откакто се стигна до два блокирани удара от страна на Тимоти Кастан и Келечи Ихеаначо. Накрая Джейми Варди също шутира пред дъгата на пеналтерията по тревата, само че едва и право в обятията на Де Хеа.

„ Лисиците “ бяха доста покрай изравняването в 27-ата минута, когато Джеймс Мадисън откри Рикардо Перейра отдясно в наказателното поле, а португалецът опита да откри Варди на далечната греда, само че подаването се получи в удар, който мина на сантиметри от дясната греда на Де Хеа.

Минута по-късно Юнайтед пък блеше покрай втори гол. Люк Шоу откри Джейдън Санчо отляво, британският национал напредна и комбинира с Кристиано Роналдо в наказателното поле, а португалската звезда стреля, само че Шмайхел парира.

60 секунди по-късно Хари Магуайър засече с глава центриране от корнер, само че в навън.

Лестър обаче стигна до изравняването в 31-ата минута, а попадението беше даже по-красиво от това на Грийнууд. Магуайър се засуети след пас от Де Хеа отляво, което разреши на Перейра да му отнеме и незабавно откри Юри Тилеманс в наказателното поле. Белгиецът мигновено насочи страховит фалцов удар, който просто "обра паяжината " в дясната сглобка на Де Хеа, който бе беззащитен - 1:1.

LIVE |

0:1 Мейсън Грийнууд 19'

1:1 Юри Тилеманс 31'

Стартови сформира на двата тима:

The
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР