Отборите на Лацио и Олимпик Марсилия играят при в сблъсък

...
Отборите на Лацио и Олимпик Марсилия играят при в сблъсък
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Лацио 0:0 Олимпик Марсилия, отмениха гол за домакините

Отборите на Лацио и Олимпик Марсилия играят при в конфликт от третия кръг на група „ Е “ на шампионата Лига Европа.

В първите си два мача от актуалната европейска акция „ орлите “ записаха загуба и победа, като заемат втората позиция с актив от точки. Преди към месец те изгубиха визитата си на Галатасарай с 0:1, само че във втория кръг взеха непълен реванш за провалянето в Истанбул, сразявайки коравия отбор на Локомотив Москва с 2:0. Наставникът Маурицио Сари няма кадрови проблеми и отборът му влиза в мача в прелестно въодушевление след гръмката победа над италианския първенец Интер с 3:1.

От своя страна Марсилия е с две равенства дотук в групата и се намира на третата позиция с две точки. В първата си среща в групата френският отбор позволи късен изравнителен гол при гостуването си в Москва, а в идващия мач против Галатасарай записа нулево тъждество.

Срещата започва в умерено движение, като и двата тима не желаеха да прибързват и се разузнаваха в първите минути.

Първият удар към една от двете порти пристигна в 10-ата минута и бе насочен от Матео Гендузи от границата на наказателното поле, само че право в ръцете на вратаря Томаш Стракоша.

Пет минути по-късно гостите проведоха положително нахлуване отляво, което приключи с центриране в наказателното поле на Пол Лирола, където Ченгис Юндер засече от към точката за дузпа, само че неопределено над вратата.

Марсилци пробваха да наложат напън в идващите минути и имаха превъзходен късмет да открият резултата в 20-ата минута. Димитри Пайе комбинира с Аркадиуш Милик отляво пред наказателното поле, а полският нападател стреля мощно към далечния ъгъл, само че топката профуча около лявата греда на домакините.

Три минути по-късно и Лацио сътвори първата си заплаха пред вратата на французите. Тома Башич овладя подаване отдясно в наказателното поле и шутира в близкия ъгъл, само че Пау Лопес блокира и избави.

След половин час игра Бубакар Камара даде отличен извеждащ пас за Милик, който овладя майсторски и шутира в наказателното поле, само че над вратата.

В 34-ата минута домакините направиха сериозен пропуск. Луис Фелипе засече центриране в наказателното поле с глава, само че Лопес се намеси и мазета в корнер с дни ръка. След последвалото центриране от корнер се получи малко безредие, а топката се озова във Фелипе Андерсон, който обаче не съумя да уцели вратата.

Пет минути преди края на първата част Марсилия също имаше нова чудесна опция. Ченгис Юндер проби чудесно отляво, влезе в наказателното поле и шутира към далечния ъгъл, само че Стракоша мазета в корнер.

⏸ | 0-0
Duplice fischio all'Olimpico: si chiude in parità la prima frazione di gioco
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР