Отборите на Кристъл Палас и Манчестър Сити играят при в

...
Отборите на Кристъл Палас и Манчестър Сити играят при в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Кристъл Палас 0:0 Ман Сити, страхотен футбол през първата част

Отборите на Кристъл Палас и Манчестър Сити играят при в финален дуел от 29-ия кръг на британската Висша лига. Срещата на „ Селхърст Парк “ може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата.

„ Орлите “ се показват устойчиво до този миг през сезона, като заемат 11-ата позиция с 33 точки, до момента в който първенците не престават да са водач с 39 точки, само че с три повече от Ливърпул при равни мачове.

/ /

Гостите започнаха нападателно срещата и още първоначално постановиха напън и се настаниха половината на Кристъл Палас. Първата заплаха пристигна в осмата минута, когато Риад Марез влезе отдясно към вътрешността и стреля от отдалеченост, само че около дясната греда на Висенте Гуаита.

Домакините обаче дадоха отговор две минути по-късно, когато Конър Галахър лиши топката от Аймерик Лапорт на центъра и напредна отдясно и даде дълъг пас на другия фланг за Уилфред Заха, който опита удар под ъгъл, само че топката се оплете от външната страна на мрежата.

В 13-ата минута пристигна и най-чистата обстановка досега. Кайл Уокър сбърка при изнасянето на топката, като Жан-Филип Матета я открадна и по-късно откри вдясно в наказателното поле Майкъл Олийс, който стреля с външната част на левия си крайник, само че топката прелетя около дясната греда на Едерсон.

Само минута по-късно обаче гостите също имаха отличен късмет за гол. Бернардо Силва комбинира с Кевин Де Бройне, който стреля пред наказателното поле, Гуаита не се намеси по най-хубавия метод, като опита да улови топката, само че несполучливо. Бернардо дотича и я лиши, само че не направи хубаво първо допиране и тя излезе в навън.

Атаките следваха една след друга и в 15-ата минута Шейку Кояте изведе Матета отляво,който напредна към наказателното поле, залъга Аймерик Лапорт и стреля в близкия ъгъл, само че Едерсон блокира в корнер.

Три минути по-късно „ жителите “ разиграха чудесно и последователно офанзива, която приключи с отдалечен удар на Джон Стоунс, само че Гуаита плонжира в десния си ъгъл и мазета в корнер.

В 20-ата минута „ орлите “ проведоха прелестна контраофанзива, при която Матета беше изведен от личната му половина отляво, напредна към наказателното поле и комбинира с Олийс, който залъга противник и върна топката за Матета, който стреля, само че в навън.

Две минути по-късно Марез получи дълго подаване отдясно, влезе в наказателното поле и стреля мощно, само че в ръцете на Гуаита.

В 26-ата минута вратарят на домакините сподели чудесна реакция, откакто Жоао Кансело даде пас отляво към вратарското поле, където Де Бройне отигра доста технично от придвижване с десния крайник и насочи топката към вратата, само че Гуаита инстинктивно сложи ръце и мазета над гредата в корнер. След неговото осъществяване Фил Фоудън опита удар от въздуха пред наказателното поле, като се получи рикошет и последва нов ъглов удар.

След като беше изпълнен гостите разиграха късо, след което топката стигна до Кансело, който нанесе същински снаряд от над 20 метра, само че кълбото рикошира от дясната греда на Гуаита. Топката обаче се върна на пътя на Лапорт, който стреля над гредата на празна врата.

В 32-ата минута първенците проведоха ново нахлуване, при което Кансело изведе Грийлиш отляво в наказателното поле, а англичанинът пусна пас по тревата. На далечната греда Марез стреля мигновено, само че в ръцете на вратаря.

Седем минути по-късно и Палас още веднъж погледна към вратата на своя противник. Родри беше заставен да сбърка в рискова зона пред наказателното си поле поради дълбоката преса на домакините. Топката се озова в Заха, който си отвори пространство за удар пред наказателното поле, само че кълбото профуча около лявата греда на Едерсон.

В последните секунди на постоянното време на първата част Сити беше покрай това да има задатък в резултата на почивката. Кансело опита дълъг пас към наказателното поле, където Марк Гуехи не игра решително с глава, от което ке възползва Марез. Алжирецът открадна топката и нанесе мощен удар от границата на пеналтерията, само че доста близо от дясната греда на Гуаита.

LIVE |

Висша лига, 29-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

THE PALACE
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР