Отборите на Катар и Сенегал се изправят един срещу друг

...
Отборите на Катар и Сенегал се изправят един срещу друг
Коментари Харесай

Катар и Сенегал ще играят за оставане в турнира

Отборите на Катар и Сенегал се изправят един против различен във втория цикъл от мачове на международното състезание. И двата отбора изгубиха с по 0:2 откриващите си срещи и дуелът се явява съдбоносен за възможностите им да се класират напред в шампионата. С оглед на развиването в групата, равният резултат не устройва нито един от двата тима. Катар и Сенегал ще играят за пръв път един против различен, като мачът е от 15:00 часа на стадион “Ал Тумама ” в Доха.

Домакините от Катар сигурно ще желаят да не помнят по-бързо дебютния си мач на Световното против Еквадор, когато нямаха даже прецизен удар против противниковата врата. Макар и да не изгубиха с чак толкоз огромен резултат, колкото други отбори, отборът бе избран за един от най-слабите дотук в шампионата. Селекционерът Феликс Санчес ще желае да заличи отрицателните усещания от първия мач. Катарците ще се стремят да избегнат ориста на Южна Африка от 2010 година, който дотук е единственият хазаин на Световно, който не е успявал да се класира за елиминационната фаза. Испанският треньор на Катар няма съществени проблеми с контузени и осъдени футболисти и ще разчита на всичко най-хубаво. Очаква се капитанът Хасан Ал-Хайдос да запише 171-вия си мач за страната.

Сенегал, за разлика от Катар, игра добре в първия си мач против Нидерландия, само че позволи два късни гола след несигурни намеси на вратаря си Едуар Менди. Тимът претърпя пагубен удар със загубата на най-голямата си звезда Садио Мане преди шампионата поради травма. Селекционерът Алиу Сисе има и други проблеми, като Шеику Куяте и Абду Диало получиха контузии против Нидерландия и са под сериозна въпросителна за мача. Сенегалците несъмнено са любимци в срещата съгласно букмейкърите и ще се надяват този път да реализират добър резултат. Отборът ще разчита доста на триото в офанзива - Крипан Диата, Булае Диа и Исмаила Сар. Появиха се и спекулации дали наставникът Сисе няма да остави на пейката стража Менди, който се показа нерешително против холандците. Все отново обаче е по-вероятно вратарят на Челси да започва от първата минута. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР