Отборите на Истанбул Башакшехир и Рома играят при резултат 0:3

...
Отборите на Истанбул Башакшехир и Рома играят при резултат 0:3
Коментари Харесай

Рома завладя Истнабул

Отборите на Истанбул Башакшехир и Рома играят при резултат 0:3 във значим дуел и за двата тима от група J на Лига Европа. Жордан Верету изведе гостите напред в 30-ата минута след тъкмо идпълнена дузпа. Десет минути по-късно Джъстин Клуйверт удвои. В продължението на първото полувреме Един Джеко направи резултата типичен. Турският отбор заема първата позиция в групата с актив от 7 точки, до момента в който „ вълците “ са трети с пет. Ако съставът на Пауло Фонсека желае да резервира действителни шансове за присъединяване в елиминационната фаза на шампионата, то им би трябвало наложителна победа довечера.

Let's do this! ⚡️#ASRoma #IBFKRoma pic.twitter.com/D2FJJ7y4ds
— AS Roma English (@ASRomaEN) November 28, 2019
Наставникът на Истанбул няма да може да разчита на Даниел Алексич, до момента в който Фонсека ще има повече кадрови проблеми поради отсъствието на Хавиер Пасторе, Давиде Дзапакоста, Брайън Кристанте и капитанът Алесандро Флоренци.

ИСТАНБУЛ БАШАКШЕХИР – РОМА 0:3

0:1 Жордан Верету (д) 30'

0:2 Джъстин Клуйверт 40'

0:3 Един Джеко 45+1'

Първата по-опасна обстановка пристигна в 5-ата минута, когато Един Вишча стреля в наказателното поле, само че топката мина покрай дясната греда на Пау Лопес.

В 16-ата минута домакините направиха насилствена промяна. Фредерик Гулбрандсен напусна терена с травма и бе сменен от Азиз Бехич.

Три минути по-късно Енцо Кривели овладя дорро подаване в наказателното поле и насочи удар към вратата на Лопес, само че в последния миг бранител на Рома съумя да блокира удара.

В 23-ата минута Николо Дзаниоло съумя да се оправи с няколко играчи на Истанул и опита изстрел, който обаче бе блокиран. Минута по-късно Един Джеко надскочи бранител на домакините, само че ударът му с глава мина настрана от лявата греда.

В 30-ата минута "вълците " поведоха. Александър Коларов насочи подаване към границата на наказателното поле отдясно и Лоренцо Пелегрини вeднага опита удар, а Мехмет Топал се хвърли пред топката в обит да блокира изстрела, само че игра с ръка и съдията Хатеган отсъди дузпа. Жордан Верету застана зад топката и не сбърка - 0:1.

Десет минути по-късно Рома вкара втори гол. Лоренцо Пелегрини изведе по превъзходен метод с прехвърлящ пас от центъра на терена Джйстин Клуйверт, който сподели скоростта си и надбяга Александру Епуранеу, след което навлезе в наказателоното поле и стрел в долния десн ъгъл на вратаря Мерт Гюнок за 0:2.

В добавеното време на първата част гостите повишиха на 0:3. Отново Пелегрини записа асистенция на името си, откакто съумя да изведе Един Джеко сред бранителите на Истанбул в наказателното поле. Босненецът овладя топката и отпарви грациозен изстрел с десния крайник, който мина около вратаря Гюнок и приключи в мрежата му за трети път.

So far, so good... ⚡️
#ASRoma #IBFKRoma pic.twitter.com/x12XojcMxN
— AS Roma English (@ASRomaEN) November 28, 2019
На почивката треньорът на домакините Окан Бурук извърши промяна пускайки на терена Робиньо, който размени Карлос Понк. В 52-ата минута се наложи и Мартин Шкъртел да напусне принудиелно терена и бе сменен от Беркан Йозджан.

Веднага по-късно Пауло Фонсека също реши да направи смяна. Александър Коларов напусна игра, на негово място се появи Леонардо Спинацола.

Секунди след промяната Пелегрини можеше да ознаменува положителната си игра с гол, само че ударът му бе блокиран от бранител на домакините.

В 55-ата минута при осъществяване на ъглов удар Пелегрини беше уцелен с предмет по главата, хвърлен от трибуните. Наложи се играта да бъде да бъде спряна за към 3, 4 минути, само че играчът въпреки всичко се върна на терена с превързана глава.

Три минути по-късно Амаду Диавара засече с глава центриране от корнер, само че ударът му мина около дясната греда.

В 64-ата минута Крис Смолинг игра с ръка в наказателно си поле, само че съдията не отсъди нищо.

Минута по-късно Джанлука Манчини игра с глава след центриране от свободен удар, само че изстрелът му излезе в навън.

В 71-та минута Ченгис Юндер размени Лоренцо Пелегрини, а Хенрих Мхитарян също се появи на терена на мястото на Един Джеко.

Осем минути по-късно Ченгис Юндер стреля от воле в наказателното поле, само че в навън.

Три минути преди края на срещата Николо Дзаниоло овладя подаване в наказателното поле и насочи удар, само че той бе блокиран и излезе в ъглов удар.

В третата минута на добавеното време Робиньо опита шанса си от далечна отдалеченост, само че Лопес улови топката.

Стартови сформира на двата тима:

⚽️ @OfficialASRoma karşısında ilk 11'imiz.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР