Отборите на Хърватия и Турция изиграха най-интересния двубой от тазвечерната

...
Отборите на Хърватия и Турция изиграха най-интересния двубой от тазвечерната
Коментари Харесай

Турция ще играе на Евро 2024! Хърватия с поражение за историята

Отборите на Хърватия и Турция изиграха най-интересния дуел от тазвечерната стратегия в квалификациите за Евро 2024. За първи път в своята история, балканците изгубиха свое домакинство в пресявките за континенталната конкуренция, а провалянето им беше нанесено от Турция с 0:1. Дебютът за новия народен селекционер на южните ни съседи - Винченцо Монтела, се трансформира в още по-впечатляващ, откакто той донесе и класирането на страната на Евро 2024.

Гостите откриха резултата в 30-ата минута, когато Баръш Йълмаз получи отличен извеждащ пас от Юзкан. Нападателят на Галатасарай ловко видя, че Ливакович напуща много рисковано своята голлиния, и с хубав прехвърлящ удар направи 0:1.

След паузата " ватрените " преобладаваха на новия " Опус Арена " в Осиек. На няколко пъти Угурджан Чакър направи фантстични спасявания, а пропуски, типични за футболния му натюрел, направи резервата Бруно Петкович.

В последната минута на постоянното време, британският рефер Антъни Тейлър уточни дузпата. Типично за арбитър от Острова обаче, решението му бе извънредно неверно и ВАР мигновено поправя неговата неправилност, показвайки му, че топката не среща ръката на Хакан Чалханоглу.
 Украйна приема Италия в Леверкузен
Украйна приема Италия в Леверкузен

Байер Леверкузен се съгласи да даде стадиона си на футболната асоциация на Украйна, потвърдиха от водача в Първа Бундеслига в сряда
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР