Отборите на Хърватия и на Марако се класираха за осминафиналите

...
Отборите на Хърватия и на Марако се класираха за осминафиналите
Коментари Харесай

Хърватия и Мароко са осминафиналисти на световното първенство по футбол в Катар

Отборите на Хърватия и на Марако се класираха за осминафиналите на международното състезание по футбол в Катар.

Отборът на Белгия отпадна от международното състезание по футбол в Катар, откакто направи тъждество 0:0 с Хърватия в последния си мач от шеста  група  на конкуренцията. В другия мач от групата Мароко победи Канада с 2:1 и приключи преди всичко, до момента в който хърватите също не престават към осминафиналите.

В борбата сред втория и третия от последното Световно състезание Белгия и Хърватия имаха своите шансове да завоюват, само че до гол по този начин и не се стигна. В средата на първата част хърватите получиха дузпа за нарушаване на Яник Ферейра Караско против Андрей Крамарич, само че след интервенция от ВАР наказателният удар бе анулиран поради засада. След почивката " алените дяволи " натиснаха в търсене на надвит гол, като Ромелу Лукаку удари греда от комфортна позиция, а по-късно пропусна да се разпише на празна врата и в последна сметка отборът на Роберто Мартинес не съумя да вкара и отпадна от шампионата.

В другия мач в групата Мароко победи Канада с 2:1 след два ранни гола на Хаким Зиеш и Юсеф Ен-Несири. Канадците се върнаха в дуела пет минути преди почивката след автогол на Найеф Агерд и през второто полувреме бяха по-активни в търсене на поврат, само че не съумяха да стигнат до нов гол.
По този метод Мароко завоюва група F със седем точки, Хърватия приключва на втора позиция с пет точки, Белгия е на трета позиция с точка по-малко, до момента в който Канада завършва присъединяване си на Мондиала без извоювана точка. На осминафиналите Мароко ще срещне втория в група Е, до момента в който Хърватия ще срещне спечелилия в тази група, оповестява БНР.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР