Отборите на Германия и Полша излизат един срещу друг в

...
Отборите на Германия и Полша излизат един срещу друг в
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Битката за бронза между Германия и Полша

Отборите на Германия и Полша излизат един против различен в пряк спор за бронзовите медали на тазгодишното издание на Европейското състезание по баскетбол. Двата отбора се изправят един против различен в дребния край през днешния ден от 18:15 часа българско време в зала " Мерцедес-Бенц Арена " в Берлин.

И двата отбора записаха по два триумфа в елиминационната фаза на конкуренцията, като германците отстраниха поредно Черна гора и Гърция, преди да отпаднат от битката за златото след проваляне от Испания с 91:96. Полша пък първо надигра Украйна на осминафиналите, а по-късно шокира света, детронирайки европейския първенец Словения с 90:87. " Дружина полска " обаче не можа да се опълчи пред силата на Франция и отпадна на полуфиналите след разгромна загуба с 54:95.

Германия и Полша застават един против различен на европейски шампионати за шести път, като салдото е 4-2 в интерес на поляците. Последният конфликт сред двете страни на ЕвроБаскет обаче е през далечната 1997-а, като забавното е, че двата отбора в никакъв случай не са мерили сили в елиминационната фаза на шампионата.

До този миг Германия има един златен и един сребърен орден от европейски шампионати, като отборът има и един изгубен дребен край през 2001-ва, когато не съумява да се окичи с бронза поради проваляне от Испания с 90:99. Полша пък пази в сбирката си две бронзови оценки - през 1965-а и 1967-а. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР