Отборите на Франция и Сърбия се класираха за полуфиналите на

...
Отборите на Франция и Сърбия се класираха за полуфиналите на
Коментари Харесай

Франция и Сърбия на полуфинал на Евро 2019 за жени

Отборите на Франция и Сърбия се класираха за полуфиналите на европейското състезание по баскетбол за дами.

Французойките стигнаха до полуфинала след трагична победа с 84:80 (27:16, 8:16, 19:22, 14:14, 16:12) след продължение над Белгия.

В Белград французойките форсираха спомагателен интервал с тройка на Бриа Хартли единствено 12 секунди преди края на постоянното време. В продължението самодейността бе на тяхна страна, а за това оказа помощ и изгонването за пет фаула на Ема Месеман, което обаче бе прекомерно противоречиво.

Срещата стартира чудесно за френския тим, който поведе с 19:5 точки, само че последователно белгийките заиграха по-добре. Още до почивката те стопиха пасива си до 3 точки, а през огромна част от второто полувреме даже бяха и напред в резултата.
Състезателките на треньора Филип Месдах можеха да се поздравят с победа още в постоянното време, само че в последните две минути изпуснаха цели 4 наказателни удара подред. Над всички в мача за Франция бе центърът Сандрин Грюда, която приключи с 33 точки и 10 битки. Още 13 точки прибави Оливия Епупа, а с 12 приключи Хартли.

За белгийките Ема Месеман означи 24 точки, до момента в който Ким Месдах остана с 16 точки и 10 битки. В полуфиналите Франция ще играе с Англия.

В другия мач в Белград Сърбия разгроми Швеция с 87:49 и си обезпечи среща с Испания в полуфиналите в събота. Най-резултатна за Сърбия беше Ана Дабович с 19 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР