Отборите на Фиорентина и Уест Хям ще се изправят един

...
Отборите на Фиорентина и Уест Хям ще се изправят един
Коментари Харесай

Тази вечер: Фиорентина и Уест Хям в спор за трофея от Лигата на конференциите

Отборите на Фиорентина и Уест Хям ще се изправят един против различен във финала на третия по мощ европейски клубен шампионат - Лигата на конференциите. Решаващият мач за трофея ще се играе довечера на " Еден Арена " в Прага.

За Фиорентина това е пети европейски край, като отборът има единствено един извоюван от досегашните четири, проучва Българска национална телевизия. Става въпрос за Купата на носителите на национални купи през сезон 1960/61, когато побеждава Рейнджърс и в двата мача. Останалите финали са за Купата на европейските първенци - загуба с 0:2 от Реал Мадрид през 1956/57, за КНК - проваляне от Атлетико Мадрид общо с 1:4 в двете срещи през 1961/62, както и за Купата на УЕФА - загуба от Ювентус с общ резултат 1:3 от дуелите посред им през 1989/90. Любопитното е, че през днешния ден “виолетовите ” ще станат първият клуб, който играе във край в четвърти друг шампионат под егидата на УЕФА.

В своята група през есента Фиорентина приключи на втората позиция в компанията на първия Истанбул Башакшехир, третия Хартс и четвъртия РФС. Впоследствие отборът от Флоренция отстрани четири противника: Брага, Сивасспор, Лех (Познан) и Базел. Що се отнася до Серия " А ", “Ла Виола ” приключи на осмото място в класирането, като може да се похвали с максимален брой извоювани точки в италианския хайлайф от март нататък.

Уест Хям за четвърти път ще спори за европейски трофей. Първият успех на “чуковете ” в евротурнирите е от 1964/65 след победа над Мюнхен 1860 с 2:0 в КНК. През 1999 година пък те са един от трите отбора, които печелят Интертото, правейки го с 3:2 като общ резултат в решителния конфликт с Метц. Единственият им изгубен край към този момент е от 1975/76, когато губят с 2:4 в зрелищен конфликт с Андерлехт за КНК.

Уест Хям беше решителен в груповата фаза, като завоюва и шестте си мача против втория Андерлехт, третия Силкеборг и четвъртия ФКСБ. Така лондончани пропуснаха плейофите, след което отстраниха АЕК Ларнака, Гент и АЗ Алкмаар. По отношение на представянето на “чуковете ” в шампионата, те завършиха на 14-ата позиция в Премиър лийг, като в последните си няколко мача редуваха победи със загуби.

Двубоят за втория трофей в Лигата на конференциите стартира в 22:00 часа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР