Отборите на Евертън и Ливърпул играят при в мърсисайдското дерби

...
Отборите на Евертън и Ливърпул играят при в мърсисайдското дерби
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Евертън 1:4 Ливърпул, Жота също се разписа

Отборите на Евертън и Ливърпул играят при в мърсисайдското дерби от 14-ия кръг на британската Висша лига. Джордан Хендерсън откри в деветата, а Мохамед Салах удвои в 20-ата минута. Демарай Грей върна едно попадение за "карамелите " в 38, само че Салах означи трети гол за "червените " в 64-ата минута. Диого Жота също се разписа в 79-ата минута. Сблъсъкът на стадион "Гудисън Парк " можете да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата.

„ Карамелите “ са в много неприятна серия от седем мача без триумф в шампионата, което им отрежда 14-ата позиция с 15 точки. „ Червените “, от своя страна, нападат челните места в класирането и са на трето място с актив от 28 точки, като изостават на две от водача Челси.

Любопиттното е, че мениджърът на домакините Рафаел Бенитес се изправя против някогашния си клуб, с който реализира някои от най-големите триумфи в кариерата си.

Още във втората минута Ливърпул можеше да излезе напред в резултата, откакто Трент Александър-Арнолд центрира от корнер в наказателното поле, където Жоел Матип бе оставен напълно самичък от Бен Годфри и стреля с глава, само че около дясната греда на Джордан Пикфорд.

Две минути по-късно Диого Жота открадна топката отляво на наказателното поле и центрира във вратарското поле, където Мохамед Салах засече, само че над вратата.

Натискът на „ алените “ продължи и в осмата минута Салах засече подаване отляво на Садио Мане в наказателното поле, само че Пикфорд избави.

Ливърпул съумя да открие резултата още в деветата минута, когато Садио Мане получи отляво и продължи напред за Андрю Робъртсън, който върне топката към границата на наказателното поле, а там капитанът Джордан Хендерсън с прелестен техничен удар с левия крайник в долния десен ъгъл на Пикфорд, който просто нямаше по какъв начин да се намеси - 0:1.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР