Отборите на Еспаньол и Барселона играят при в непредвидимото градско

...
Отборите на Еспаньол и Барселона играят при в непредвидимото градско
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Еспаньол 2:1 Барселона, пълен обрат за домакините

Отборите на Еспаньол и Барселона играят при в непредвидимото градско дерби от 24-ия кръг на испанската Ла Лига. Педри откри резултата още в 76-ата секунда, само че Сержи Дардер изравни в 40-ата минута. Пълният поврат стана факт в 64-ата минута, когато се разписа Раул де Томас .

За домакините на вратата започва 40-годишният някогашен пазач на Реал Мадрид Диего Лопес, а на върха на офанзивата е испанският национал Раул де Томас.

Шави Ернандес пък залага на съвсем същия стартов състав от този при успеха с 4:2 над първенеца Атлетико Мадрид преди седмица. Единствената смяна е свързвана с включването на Сержиньо Дест от първата минута, който заменя санкции Даниел Алвеш.

/ /

Барселона стартира срещата във вихрено движение и още преди да е изтекла и втората минута откриха резултата или по-точно в 76-ата секунда. Жорди Алба центрира от левия фланг в наказателното поле, където Педри беше оставен напълно самичък и засече във вратата на Диего Лопес – 0:1.

with aplomb
— FC Barcelona (@FCBarcelona)
След попадението домакините пробваха бързо да се върнат в дуела и натиснаха, само че насочиха единствено два неточни изстрела.

В 14-ата минута Адама Траоре влезе в наказателното поле и шутира, само че около вратата.

В идващите минути обаче липсваха положения и пред двете порти, като доста рядко се стигаше до удари.

В 37-ата минута още веднъж Адама имаше нов късмет да осъществя, като този път обаче трябваше Лопес да се намесва след мощен изстрел на крилото с десния крайник в наказателното поле. Ветеранът на вратата на домакините отрази кълбото с рамо, а секунди по-късно Феран Торес засече с глава центриране отляво, само че над вратата.

Три минути по-късно обаче Еспаньол изравни и то по превъзходен метод. Раул де Томас получи отляво в наказтелното поле, само че бе затворен и реши да комбинира със Сержи Дардер. Последва негов акуратен удар с десния крайник от границата на наказателното поле, а топката попадна в делечния ъгъл на безпомощния Марк-Андре тер Стеген - 1:1.

⏰ HALFTIME

1️⃣ Espanyol (Darder, 40')
1️⃣ BARÇA (, 2')
— FC Barcelona (@FCBarcelona)
На почивката беше осъществена насилствена промяна в отбора на Барса. Ерик Гарсия размени Роналд Араухо, който бе сритан на няколко пъти през първата част.

В 56-ата минута Барселона още веднъж излезе напред в резултата, когато Гави съумя в своята неотложност и се пребори с Алейш Видал за топката в наказателното поле и я изстреля във вратата на Лопес, само че попадението беше анулирано след инспекция със системата, тъй като се оказа, че Френки де Йонг е бил в засада във въпросната офанзива и въздейства на играта.

Малко след час игра за гостите на терена се появи Пиер-Емерик Обамеянг, който размени точно Де Йонг.

Домакините стигнаха до цялостния поврат в 64-ата минута, когато Дардер даде отличен извеждащ пас за Де Томас, като Ерик Гарсия остана на място и беше трансфериран, след което нападателят излезе самичък против Тер Стеген и осъществя за 2:1.

Три минути по-късно Педри стреля тъкмо, само че право в ръцете на вратаря.



LIVE |

0:1 Педри 2'

1:1 Сержи Дардер 40'

2:1 Раул де Томас 64'

Ла Лига, 24-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР