Отборите на Далас Маверикс и Бостън Селтикс се класираха за

...
Отборите на Далас Маверикс и Бостън Селтикс се класираха за
Коментари Харесай

Далас и Бостън се класираха за финалите на Запад и Изток

Отборите на Далас Маверикс и Бостън Селтикс се класираха за финалите в плейофите на двете конференции, откакто завоюваха решаващи седми мачове надлежно против Финикс Сънс и Милуоки Бъкс.

Във Финикс Далас съумя да шокира отбора с най-хубав баланс в постоянния сезон, като Лука Дончич и компания поведоха през цялото време и не оставиха никакви шансове на противника си за крайното 123:90. Първите шест мача в тази серия бяха извоювани от домакините, само че Сънс бяха доста надалеч от най-хубавата си игра, като в един миг от дуела изоставаха с 46 точки.

Стрелбата на домакините бе доста слаба, като те вкараха 17 точки в първата част и единствено 10 във втората. Най-резултатен за отбора бе Камерън Джонсън с едвам 12 точки, ветеранът Крис Пол означи 10, а Девин Букър се регистрира с 11. Финикс имаха 37,9 % успеваемост на стрелбата, до момента в който Маверикс стреляха 56,8 %, в това число 19 осъществени тройки от 39 опита. Дончич осъществя 35 точки и 10 битки за спечелилите, Спенсър Динуиди добави 30 точки, а Джейлън Брънсън се регистрира с 24.

По този метод Далас се класира за първия си край на Запад от 2011-та година насам, а там ще срещне отбора на Голдън Стейт Уориърс. Серията стартира в сряда в Сан Франциско.

На Изток Бостън Селтикс победи настоящите първенци Милуоки Бъкс със 109:81 вкъщи и също откри място във финала, където ще срещне Маями Хийт. Двукратният MVP на Лигата Янис Адетокумбо имаше поредна мощна вечер за Бъкс, като приключи с 25 точки, 20 битки и 9 асистенции, само че отборът вкара едвам 4 тройки от 33 опита, което е вторият най-слаб % в историята на плейофите. Адетокумбо пък се трансформира в първия състезател в историята на НБА, който осъществя 200 точки, 100 битки и 50 асистенции в една серия.

За Селтикс най-резултатен бе Грант Уилямс с 27 точки (7 тройки), Джейсън Тейтъм добави 23, а Джейлън Браун приключи с 19. Домакините означиха общо 22 тройки, което е връх за седми мач в плейофна серия.

Серията сред Маями и Бостън стартира във вторник във Флорида.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР