Отборите на Черноморец и Рилски спортист продължават битката си на

...
Отборите на Черноморец и Рилски спортист продължават битката си на
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Черноморец - Рилски спортист, мач №3

Отборите на Черноморец и Рилски състезател не престават борбата си на полуфиналите в Националната баскетболна лига. Тази вечер " акулите " одобряват самоковци в многофункционалната зала " Арена Бургас ", която ще бъде открита точно с мача сред двата отбора. Срещата стартира от 19:00 часа, а общият резултат в серията е 1-1 победи.

Рилски състезател съумя да отвърне на удара и изравни резултата в серията, откакто завоюва второто си домакинство с 82:75 преди три дни. Въпреки това тимът на Черноморец съумя да си " свърши работата " в Самоков, защото още в първия дуел открадна домакинското преимущество от своя противник, побеждавайки го със 79:73. Така бургазлии си осигуриха опция да затворят серията пред своите почитатели, като това ще се случи, в случай че тимът завоюва двете си семейства в Бургас.
 Людмил Хаджисотиров: Когато пазим по този метод, нещата ще се получават Людмил Хаджисотиров: Когато пазим по този метод, нещата ще се получават
Във втория мач Черноморец не можа да разчита изключително на мощния изяви от двама от своите водачи - Мунис Туту и Джордан Тъкър, като първият приключи срещата с 0 точки, а вторият - вкара 15, само че при прекомерно ниска успеваемост от игра. Именно това даде убеденост на старши треньора Васил Евтимов, който подчертава върху дребната разлика в срещата в дуел, в който основните му състезатели са изпитвали проблеми в нападателен проект.

Рилски състезател пречупи " акулите " при започване на последната четвърт, когато осъществя серия от 9:0, с цел да излезе напред при 71:62. До края на мача Черноморец не съумя да стопи изоставането си, а над всички за спечелилите беше Йордан Минчев, който блесна за следващ път в плейофите - 26 точки и 11 битки. Основен фактор за триумфа на водачите в постоянния сезон бе и безапелационното им превъзходство при битките - 50:29.
 Васил Евтимов: Ние сме в играта - Рилски да му мислят Васил Евтимов: Ние сме в играта - Рилски да му мислят
Интересен факт е, че Черноморец към момента не е позволил нито една загуба на своя територия от началото на календарната година - баланс от 10-0 в зала " Бойчо Брънзов ". Сега обаче отборът за първи път ще одобри мач в новата " Арена Бургас ". Друг забавен подробност е, че последната домакинска победа на Черноморец над Рилски състезател датира от 2011-а, като самоковци печелят последните си 12 гостувания на този противник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР