Отборите на Челси, Манчестър Сити и Реал Мадрид ще бъдат

...
Отборите на Челси, Манчестър Сити и Реал Мадрид ще бъдат
Коментари Харесай

Изхвърлят "Челси", "Сити" и "Реал" от полуфиналите в Шампионската лига?

Отборите на " Челси ", " Манчестър Сити " и " Реал " Мадрид ще бъдат изхвърлени от полуфиналите в Шампионската лига, твърди членът на Изпълкома на УЕФА Йеспер Мьолер. Шефът на датския футбол съобщи пред локално радио, че това ще се случи в петък (23 април).

Real Madrid, Man City and Chelsea are likely to be banned from the UCL semifinals, according to UEFA executive committee member Jesper Moller.
— ESPN FC (@ESPNFC)

" Челси ", " Реал " Мадрид и " Манчестър Сити " би трябвало да се махнат и чакам това да стане в петък. След това ще забележим по какъв начин да бъде завършен сезонът в Шампионската лига ", са думите на Мьолер.

Единствено ПСЖ от четирите отбора на полуфиналите не взе участие в учредяването на европейската Суперлига.

В УЕФА са гневни от основаването на новия шампионат, чиято цел е да засенчи Шампионската лига. Сред основавателите на различната конкуренция са общо 12 от най-богатите клубове в света - британските " Ливърпул ", " Манчестър Юнайтед ", " Манчестър Сити ", " Челси ", " Тотнъм " и " Арсенал ", испанските " Реал ", " Барселона " и " Атлетико " Мадрид, както и италианските " Ювентус ", " Интер " и " Милан ".

Според " Ройтерс " сходно решение се чака да има и за Лига Европа, в който до полуфиналите доближиха два клуба от отцепниците - " Манчестър Юнайтед " и " Арсенал ". Другите два отбора на полуфиналите са " Виляреал " и " Рома ".

По-рано през днешния ден при гласуването на измененията в Шампионската лига президентът на УЕФА Александър Чеферин съобщи, че ще се направи всичко допустимо да се попречи на Суперлигата, а наказванията за всички участващи тимове, както и техните футболисти ще бъдат тежки.

" Футболистите, които ще играят в отборите, които може да вземат участие в тази затворена лига, ще бъдат осъдени да не играят на международни и европейски шампионати. Призоваваме за поддръжка, до момента в който се опитваме да създадем всичко по силите си да предотвратим реализирането на този шампионат ", сподели Чеферин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР