Oтборите на Челси и Тотнъм изиграха невероятно лондонско дерби, но

...
Oтборите на Челси и Тотнъм изиграха невероятно лондонско дерби, но
Коментари Харесай

Съдията Антъни Тейлър подари точката на Тотнъм срещу Челси 


Oтборите на Челси и Тотнъм изиграха необикновено лондонско дерби, само че не съумяха да се победят и приключиха при резултат 2:2 в дуел от втория кръг на британската Висша лига. Калиду Кулибали откри в 19-ата, а Пиер-Емил Хойберг изравни в 68-ата минута. Рийс Джеймс даде нов задатък на „сините“ в 77-ата, само че Хари Кейн изравни за повторно в шестата минута от добавеното време. Равенството за Тотнъм пристигна след невероятни съдийски дарове от Антъни Тейлър – несъответстващият арбитър на мача.

В началните минути на дуела Тотнъм беше отборът, който бе по-активен и сътвори няколко рискови офанзиви, които обаче не доведоха до това вратарят Едуард Менди да се намества уверено.

Челси съумя да открие резултата с първия прецизен удар в мача. В 19-ата минута Н’Голо Канте изведе Рахийм Стърлинг отдясно в наказателното поле, а той чукна топката с пета за Кай Хавертц, който стреля ниско по диагонала, само че вратарят Юго Лорис протегна крайник и мазета в ъглов удар. Марк Кукурея го извърши, а Калиду Кулибали беше оставен напълно самичък и със страховит удар от въздуха с десния крайник прати топката във вратата на слисания пазач на „ шпорите “ – 1:0.

Тотнъм опита да отговори в 22-ата минута, когато Райън Сесеньон беше изведен зад отбраната на „ сините “, напредна отляво в наказателното поле, само че се забави с удара и Менди съкрати дистанцията до него и го блокира.

Пет минути по-късно още веднъж Кулибали бе в центъра на вниманието, откакто Тиаго Силва отклони с глава на първа греда след корнер, а сенегалецът опита нов удар от въздуха, само че този път прати топката високо над вратата.

В 37-ата минута домакините пропиляха хубава опция за втори гол. След продължителна офанзива Жоржиньо комбинира с Мейсън Маунт, който с топка в крайници влезе в наказателното поле и стреля сред трима играчи на „ шпорите “, само че над вратата.

„ Шпорите “ изравниха резултата в 68-ата минута след фаул против Хавертц и засада на Ричарлисон. Първо, Родриго Бентанкур направи шпагат против Хавертц, спъна го, само че основният арбитър Антъни Тейлър даде знак играта да продължи и не отсъди нарушаване. Хавертц и целият щаб на сините желаеха фаул, само че Тейлър, прочут с отсъжданията си срещу Челси не го даде. След това стартира офанзива за Тотнъм, която стигна до наказателното поле на „ сините “, Сон лиши топката от Жоржиньо и комбинира с Бен Дейвис. Той подаде на Пиер-Емил Хойберг, който стреля и означи в долния десен ъгъл на Менди – 1:1. Попадението беше прегледано със системата ВАР, поради очевидна засада на Ричарлисон, който беше пред Менди и влияеше на играта, само че голът беше зачетен.

Веднага след попадението двамата мениджъри – Антонио Конте и Томас Тухел влязоха в нечовечен спор. Причината за това беше, че италианецът се израдва прекомерно бурно в лицето на германеца, който му се нахвърли. Впоследствие двамата бяха разтървани и получиха жълти картони.

„ Сините “ дадоха отговор незабавно и в 75-ата минута Хавертц направи пропуск. Рийс Джеймс проби отдясно и центрира превъзходно на границата на вратарското поле, където връхлитащия немец се измъкна от двама играчи на гостите и засече, само че не съумя да уцели вратата.

Само две минути по-късно Челси взе нов задатък в резултата. Канте откри Стърлинг пред наказателното поле, който подаде на Рийс Джемйс, който бе непокрит и с прекрасен удар не остави шансове на Лорис – 2:1.

В самия завършек на мачаТотнъм съумя да измъкне точката. В шестата минута от добавеното време Иван Перишич центрира от корнер в дребното наказателно поле, където на първа греда Кейн бе изтърван и с глава заби топката във вратата на Менди за крайното 2:2.​

fakti.bg

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР