Отборите на Челси и Тотнъм играят при в едно от

...
Отборите на Челси и Тотнъм играят при в едно от
Коментари Харесай

След голямо зрелище и много нерви: Челси и Тотнъм не се победиха в спиращо дъха лондонско дерби

Отборите на Челси и Тотнъм играят при в едно от дербитата на Лондон в дуел от втория кръг на британската Висша лига. Калиду Кулибали откри в 19-ата, а Пиер-Емил Хойберг изравни в 68-ата минута. Рийс Джеймс даде нов задатък на "сините " в 77-ата минута. Хари Кейн изравни за повторно в шестата минута от добавеното време. Срещата на „ Стамфорд Бридж “ ще може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата.

„ Сините “ стартираха новия сезон с сложна победа в гостуването си на Евертън, до момента в който „ шпорите “ бяха безапелационни против Саутхмептън и ги отнесоха с 4:1.

Челси е в серия от шест следващи мача без загуба против Тотнъм, четири, от които победи. Последият триумф на „ шпорите “ над „ сините “ датира от 2020 година и бе в шампионата за Купата на лигата, пристигнала след осъществявания на дузпи.

Мениджърът на домакините Томас Тухел прави две промени спрямо първия мач от сезона. Новото попълнение Марк Кукурея е титуляр за сметка на Бен Чилуел, а Рубен Лофтъс-Чийк пък заменя капитана Сесар Аспиликуета, който е на пейката. Рийс Джеймс пък работи в центъра на отбраната дружно с Тиаго Силва и Калиду Кулибали.

Антонио Конте пък залага на същия състав, който победи „ светците “ на старта. Привлеченият през лятото Ричарлисон пропусна първия мач заради наказване, а през днешния ден сяда на аварийна пейка.

/ /

В началните минути на дуела Тотнъм беше отборът, който бе по-активен и сътвори няколко рискови офанзиви, които обаче не доведоха до това вратарят Едуард Менди да се намества уверено.

Челси обаче съумя да открие резултата с първия прецизен удар в мача. В 19-ата минута Н’Голо Канте изведе Рахийм Стърлинг отдясно в наказателното поле, а той чукна топката с пета за Кай Хавертц, който стреля ниско по диагонала, само че вратарят Юго Лорис протегна крайник и мазета в ъглов удар. Марк Кукурея го извърши, а Калиду Кулибали беше оставен напълно самичък и със страховит удар от въздуха с десния крайник прати топката във вратата на слисания пазач на „ шпорите “ – 1:0.

Heeeeyyyyy, Koulibaly!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР