Отборите на Челси и Тотнъм Хотспър се изправят е вдин

...
Отборите на Челси и Тотнъм Хотспър се изправят е вдин
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Челси vs. Тотнъм Хотспър 1:0, Зиеш вкара изключителен гол

Отборите на Челси и Тотнъм Хотспър се изправят е вдин от най-интересните мачове от 23-ия рунд от британския футболен хайлайф и играят Хаким Зиеш откри резултата при старта на втората част с извънреден гол.

"Сините " започнаха много по-настъпателно срещата, а в границите на четири минути на два пъти можеха да затруднят стража на Тотнъм - Юго Лорис, но капитанът на "шпорите " не трябваше да прави спасявания след ударите на Зиеш и Хъдсън-Одой. Първият случай, в който Кепа Арисабалага трябваше да прави избавяне пристигна в 14-ата минута след отдалечен удар на Хари Уинкс, само че испанският вратар се оправи с тази обстановка.

В 18-ата минута Мат Дохърти извърши неуместно нарушаване при единоборство с Маланг Сар. Ирландският халфбек избута с ръката си бранителя на Челси в тил, откакто нямаше никаква алтернатива да играе с кълбото, а също така, настъпи извънредно бранителят по левия гален. Ситуацията бе преразгледана, само че бранителят на "шпорите " причудливо остана на терена в западен Лондон.

Темпото на "Стамфорд Бридж " поспадна, а двата тима опитваха да поразяват неточности от противника, с цел да провеждат бързи контраатаки. Въпреки това, Челси изглеждаше по-настоятелният тим по отношение на игровите си дейности при семейството си, само че "сините " по този начин и по този начин не успяваха да поразят вратата на Лорис, а за френския капитан не се и постановяваше да прави някакви съществени намеси. В 38-ата минута пък Райън Сесеньон беше открит в преференциална позиция отляво по нападението на "шпорите ", само че ударът му бе безнадеждно неакуратен. Минута по-късно Тотнъм осъществя попадение посредством Хари Кейн осъществя попадение, само че то бе анулирано, откакто британският нападател избута Тиаго Силва преди да приключи подаването от Бергвайн, а реферът анулира гола. При подаването отляво обаче нидерландското крило получи разтежение и трябваше да напусне.

В последната минута от първата част Тиаго Силва стреля с глава след ъглов удар, само че още веднъж неопределено. Срещата през второто полувреме стартира с леко закъснение заради проблем с мрежата на вратата, на която щеше да пази Кепа през втората част. В 47-ата минута пък Челси излезе напред в резултата след приказен гол от Хаким Зиеш. Домакините проведоха страхотна офанзива отляво посредством Хъдсън-Одой. Той видя вдясно мароканецът Хаким Зиеш, който прати топката с изключителна класа във вратата, защитавана от Юго Лорис - 1:0 за домакините.

Секунди по-късно Челси можеше да нанесе двоен удар по упоритостите на "шпорите ", само че този път ударът на Зиеш бе отразен от Лорис.

Томас Тухел прави две промени от равенството – 1:1, против Брайтън във вторник. Маланг Сар влиза в триото от централни бранители, а Матео Ковачич е титуляр, до момента в който на пейката остават Маркос Алонсо и Нголо Канте.

Let’s get to it!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР