Отборите на Челси и Ливърпул играят при резултат 0:0 във

...
Отборите на Челси и Ливърпул играят при резултат 0:0 във
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Финалът за Купата на Лигата - Челси 0:0 Ливърпул, истинско шоу и продължения на Уембли

Отборите на Челси и Ливърпул играят при резултат 0:0 във финала за първия трофей в Англия през този сезон - Купата на Лигата. Двубоят на стадион „ Уембли “ може да го гледате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата.

Мениджърът на „ сините “ Томас Тухел залага на Едуард Менди на вратата вместо Кепа Арисабалага. Матео Ковачич е възобновен и започва от първата минута. Мейсън Маунт също е титуляр и ще си партнира с Кристиан Пулишич, а на върха на офанзивата е Кай Хавертц. Ромелу Лукаку е на резервата пейка, а Хаким Зиеш даже не е в групата.

Юрген Клоп пък слага на вратата Куивийн Келъхър, който е предпочетен пред Алисон, откакто игра в досегашните мачове в шампионата. Капитанът Джордан Хендерсън се завръща измежду титулярите за сметка на Къртис Джонус. Лиус Диас, Мохамед Салах и Садио Мане пък ще водят офанзивата, до момента в който Диого Жота е на аварийна пейка. Роберто Фирмино пък пропуща финала за ради травма. На загрявката пък Тиаго Алкантара, който беше разгласен измежду титулярите, получи контузия и беше сменен от Наби Кейта.

„ Сините “ от Лондон отстраниха по пътя към финала тимовете на Астън Вила (след дузпи), Саутхемптън (след дузпи), Брентфорд и градския противник Тотнъм. Мърсисайдци пък се оправиха с Норич Сити, Престън Норт Енд, Лестър Сити (след дузпи) и Арсенал, с цел да стигнат до борбата за трофея.

Двата състава се срещнаха за финален път в този шампионат през 2018 година, когато Челси надви с 2:1 като посетител на „ Анфийлд “ в третия кръг. Двата тима са се срещали един път на край в Купата на Лигата. През 2005 година Челси печели с 3:2 в Кардиф след продължения.

През този сезон "сините " и "червените " направиха два запаметяващи се дуела във Висшата лига, които обаче не излъчиха победител. Край река Мърси лондончани измъкнаха тъждество от 1:1, откакто играха цяло второ полувреме с човек по-малко, до момента в който на „ Стамфорд Бридж “ срещата приключи при голово реми от 2:2 по-рано през януари.

Срещата започва по-добре за Челси, които има и първата голова обстановка. В шестата минута капитанът Сесар Аспиликуета получи отдясно в наказателното поле и незабавно откри с пас по тревата Кристиан Пулишич, който стреля от границата на вратарското поле, само че с чудесно избавяне се регистрира вратарят Куивийн Келехър. След това Маркос Алонсо стреля, само че доста високо.

Kelleher on hand again to deny Pulisic at his near post!

⏱️ Five minutes to go in the first half. |
— Carabao Cup (@Carabao_Cup)
"Сините " изглеждаха по-подредени в дейностите си първоначално и в 16-ата минута Мейсън Маунт получи на добра позиция в наказателното поле, само че се забави с изстрела и бе блокиран.

Постепенно обаче Ливърпул се настани в половината на лондончани. Удар на Мохамед Салах излезе надалеч в навън, подобен на Върджил ван Дайк беше блокиран, а В 18-ата минута фантастично центриране на Трент Александър-Арнолд откри Мане. Сенегалецът обаче насочи доста неакуратен удар с глава.

В 27-ата минута "червените " имаха искания за дузпа поради игра с ръка на Аспиликуета, само че основният арбитър подмина обстановката. Впоследствие се оказа, че ръката на капитана на Челси е била в естествена позиция.

След тъкмо половин час игра мърсисайдци бяха доста покрай откриването на резултата. Садио Мане бе открит в наказателното поле отляво и даде топката на Наби Кейта, който стреля мощно, само че Едуард Менди мазета. Мане обаче дотича и съумя да нанесе нов изстрел от близко, само че още веднъж неговият съотечественик в националния тим на Сенегал направи ужасно избавяне и резервира резултата недокоснат.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР