Отборите на Челси и Арсенал завършиха наравно 2:2 в едно

...
Отборите на Челси и Арсенал завършиха наравно 2:2 в едно
Коментари Харесай

Арсенал се върна от два гола пасив срещу Челси и остана без загуба в първенството

Отборите на Челси и Арсенал приключиха наедно 2:2 в едно от дербитата на 9-ия кръг в британската Висша лига, което се игра под пороен дъжд на стадион " Стамфорд Бридж ".

Този резултат сигурно оставя по-голямо отчаяние у домакините, които имаха преднина от два гола, само че позволиха изравяне в последния четвърт част от срещата.

Всичко стартира по желан метод за играчите на Маурисио Почетино, които поведоха след четвърт час игра, когато Кол Палмър осъществя дузпа, отсъдена за игра с ръка на Уилям Салиба.

Секунди след началото на второто полувреме пък Михайло Мудрик удвои задатъка на Челси с едно леко куриозно осъществяване, при което украинецът в действителност опита да центрира, само че топката разказа забавна траектория, която хвана неопитен излезлия пред своята голлиния Давид Рая и в последна сметка кълбото влетя в неговата мрежа за 2:0.

Арсенал въпреки всичко върна очакванията си за нещо от този мач в 77-ата минута, когато стражът на домакините Роберт Санчес сбърка съдбовно при опита си изчистване, а от това се възползва Деклан Райс, който с удар от придвижване прониза опразнената врата, намалявайки пасива за своя отбор.

Малко по-късно " артилеристите " стигнаха и до 2:2, като този път Букайо Сака достави центриране в наказателното поле, където на вярното място беше Леандро Тросар, с цел да се разпише за четвърти път от началото на акцията, оформяйки крайния резултат в това лондонско дерби.

Със извоюваната точка Арсенал се изравни с Манчестър Сити на върха в подреждането, като и двата отбора имат по 21 пункта, макар че лондончани към момента нямат позволена загуба във Висшата лига.

В същото време Челси е на 9-ото място с актив от 12 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР