Отборите на Бристол Сити и Барнзли не се победиха и

...
Отборите на Бристол Сити и Барнзли не се победиха и
Коментари Харесай

Бристол Сити изпусна аванс от два гола в забележителен двубой срещу Барнзли

Отборите на Бристол Сити и Барнзли не се победиха и приключиха 2:2 във впечатляващо тъждество в дуел от 15-ия кръг на Чемпиъншип. И двата гола на гостите пристигнаха след осъществяване на статични положения, като отбраната на йорширците бе меко казано потресаваща и остави противниците безусловно непокрити, а на Ашли Уилямс и Андреас Вайма им остана единствено да осъществят. В 77-ата минута Аапо Хайме върна едно попадение за домакините, а надълбоко в добавеното време Коули Уудроу оформи крайното 2:2.

През първата част Барнзли бе по-силният тим и владееше топката повече. В средата на първата част йоркширците изпуснаха няколко положителни благоприятни условия да открият резултата в срещата.

В 33-ата минута Джейкъб Браун подаде превъзходно към Конър Чаплин, който изпревари противника и насочи удар, само че вратарят на Бристол Сити Даниел Бентли показва добър инстикт и избави топката.

Въпреки по-добрата игра на Барнзли обаче, Бристол Сити бе тимът, който съумя да открие резултата. В края на първата част след центриране от корнер, при което Ашли Уилямс бе оставен безусловно непокрит, опитният централен бранител осъществя с глава за 0:1. Това бе девети гол с глава за тима от началото на сезона.

В добавените минути на първата част Барнзли пропусна добра опция да възвърне равенството в срещата.

В първите минути на второто полувреме още веднъж съставът на Барнзли бе по-активният тим на терена. В основните моменти обаче играта на тима в завършващата фаза куцаше.

В 65-ата минута Барнзли още веднъж имаше опция да изравни резултата, само че ударът на Чаплин бе неакуратен и не попадна в границите на вратата.

В 69-ата минута Ода Ауда Бристол Сити насочи първия си застрашителен удар към вратата на Барнзли, само че от него не произлезе нищо.

Минута по-късно тимът получи и най-хубавият си късмет. Андреас Вайма нямаше с кого да комбинира и реши да насочи удар откакто навлезе в наказателното поле, само че вратарят на Барнзли бе на точното място и мазета топката в корнер.

След осъществяването на ъгловия удар Барнзли още веднъж направи грешката да остави изцяло непокрит футболист на Барнзли. Андреас Вайма бе оставен изцяло самичък и се възползва от слабата отбрана на йорширците, удвоявайки задатъка на тима си.

В 77-ата минута Барнзли върна едно попадение посредством Аапо Халме, който излезе от дълбочина непокрит и се извиси над всички в наказателното поле и с глава изпрати топката в мрежата на Бентли.

В 85-ата минута гостите имаха искания за дузпа, откакто Калъм О'Дауда бе арестуван от неприятелски футболист, само че се строполи на земята секунди по-късно и съдията подмина обстановката.

В последните секунди от постоянното време Барнзли имаше опция да изравни резултата, само че появилият се от скамейката Люк Томас пропусна и изпрати топката право в ръцете на Бентли.

Десет секунди преди края се получи карамбол в наказателното поле и в последна сметка топката доближи до Коули Уудроу, който означи изравнително попадение и лиши насладата на Бристол Сити.

Така тимът на Барнзли се изкачи една позиция нагоре и към този момент е предпоследен с 9 точки, а Бристол Сити пропусна да застане на върха и се намира на 5-о място с 25 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР