Отборите на Бразилия и Южна Корея играят при резултат 4:1

...
Отборите на Бразилия и Южна Корея играят при резултат 4:1
Коментари Харесай

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО: Бразилия - Южна Корея 4:1

Отборите на Бразилия и Южна Корея играят при резултат 4:1 в осминафинален мач от Мондиал 2022. Винисиус Жуниор откри резултата още в 7-ата минута, а Неймар удвои от дузпа в 13-ата минута. Ричарлисон оформи класическия резултат още в 29-ата минута. Лукас Пакета също се разписа шест минути по-късно. 

Това е едвам вторият път, в който Бразилия вкарва четири гола в първото полувреме на мач от международно състезание. Първият път е против Мексико през 1954 година

Още в 7-ата минута Бразилия излезе напред в резултата. Рафиня нахлу в наказателното поле сред няколко футболиста на Южна Корея. Той потърси собствен съотборник с остро подаване в пеналтерията. Топката стигна до Винисиус Жуниор, който резервира самообладание и прати топката във вратата на корейците!

В 11-ата минута Ричарлисон стигна първи до топка в наказателното поле и бе изритан от корейскиНеймар се нагърби с отговорността да стреля и го направи фантастично! Стажът на Южна Корея замръзна на място след техничното осъществяване на дузпа от Неймар - 2:0.

Вратарят на Бразилия - Алисон Бекер, трябваше да направи феноменално избавяне в 17-ата минута, с цел да опази мрежата си суха, след доста мощен удар от футболист на Южна Корея. Ударът бе от сериозна отдалеченост, само че попадна в горния ляв ъгъл на вратата. Стражът на " селесао " обаче сподели страхотна реакция и извади топката.

Последва и още един удар от корейците, който този път мина високо над напречната греда. Темпото несъмнено спадна по-късно, като Бразилия продължи да управлява топката и след 20 минути игра.

В 24-ата минута Лукас Пакета прати рисково центриране в наказателното поле на Южна Корея, а стражът - Ким Сун-Кю, излезе неубедително и боксира топката.

Ричарлисон си пое топката технично с глава и потегли да пробива. Последва триходова композиция с Пакета и Тиаго Силва, като вторият изведе нападателя самичък против вратаря на Южна Корея. Ричарлисон прати топката около стража по земя - 3:0 в 29-ата минута!

Кошмарът за корейците стана още по-голям в 36-ата минута, когато Неймар изведе Винисиус Жуниор в наказателното, а той копна топката към бялата точка за осъществяване на дузпи. Там беше Лукас Пакета, който стреля от въздуха и прати топката за четвърти път в мрежата на Южна Корея!

В добавеното време на първото полувреме Ричарлисон сподели скорост и самичък стигна до наказателното поле с пробив отдясно. Той опита самичък да приключи ситуацията, само че ударът му бе избавен!

Второто полувреме стартира умерено, като Южна Корея сътвори по-сериозна заплаха в 47-ата минута Хюн-Мин Сон имаше не неприятна обстановка да осъществя, само че топката бе избита в корнер, от който не последва нищо рискова пред вратата на Алисон

В 54-ата минута Рафиня получи топката в наказателното поле и сподели страхотна техника като финтира на няколко пъти, а най-после и стреля. Стражът на Южна Корея - Ким Сун-Кю, се намеси чудесно и избави. В 62-ата минута Неймар изведе Рафиня в наказателното поле, а той си бутна топката и се освободи, с цел да стреля. Изстрелът му обаче попадна в тялото на вратаря и още веднъж не влезе във вратата на Южна Корея.

Южна Корея бе най-близо до гола в 69-ата минута, когато нападателят на отбора - Чо, падна пред голлинията след конфликт в наказателното поле на Бразилия. Последва удар от различен футболист на Южна Корея, който бе отразен от Алисон и попадна в тялото на падналия Чо, който обаче бе в засада.

Корейците стигнаха до почетно попадение в 76-ата минута. Сюнг-Хо Пайк стреля от въздуха, откакто топката бе избита при центриране в наказателното поле на Бразилия. Никакъв късмет за Алисон след рикошет в тялото на футболист на " селесао "

LIVE / БРАЗИЛИЯ - ЮЖНА КОРЕЯ 4:1

1:0 Винисиус Жуниор 7'

2:0 Неймар 13'

3:0 Ричарлисон 29'

4:0 Лукас Пакета 36'

4:1  Сюнг-Хо Пайк 76'

Съставите на двата тима:

Бразилия:  1. Алисон Бекер, 2. Данило, 3. Тиаго Силва,14. Едер Милитао, 5. Каземиро, 7. Лукас Пакета, 4. Маркиньос, 11. Рафиня, 10. Неймар, 20. Винисуис Жуниор, 9. Ричарлисон

Equipe confirmada!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР