Отборите на Брайтън и Манчестър Сити завършиха наравно 1:1 в

...
Отборите на Брайтън и Манчестър Сити завършиха наравно 1:1 в
Коментари Харесай

Брайтън и Манчестър Сити не се победиха в мач с три отменени гола

Отборите на Брайтън и Манчестър Сити приключиха наедно 1:1 в отсрочена среща от 32-ия кръг на британската Висша лига, която се изигра на стадион " Амекс " край южния бряг.

" Гражданите ", които към този момент бяха коронясани като новия остарял първенец на Англия, откриха резултата в 25-ата минута, когато Ерлинг Холанд бе изведен очи в очи със стража на домакините, само че реши да комбинира с Фил Фодън и точно англичанинът беше прецизен за 1:0.

Отговорът на " чайките " не закъсня и в 31-ата минута Каору Митома изравни резултата, само че секунди по-късно попадението му не бе зачетено, защото основният съдия Саймън Хуупър реши, че японецът е играл с ръка.

Седем минути по-късно нямаше какво да избави Сити след страхотния удар на Хулио Енсисо от отдалеченост, който остави безгласен аварийният вратар на гостите Щефан Ортега и донесе равенството в резултата.

В самия завършек на първата част Брайтън можеше да стигне и до цялостния поврат, само че гол на Дани Уелбек бе анулиран след интервенция на ВАР поради засада.



Десетина минути преди края на срещата системата за видеоарбитраж още веднъж трябваше да влезе в приложимост, само че този път, с цел да избави " чайките ", маркирайки нарушаване в офанзива на Ерлинг Холанд, който бе съумял да се разпише след центриране на Кол Палмър.

Така, в последна сметка срещата завърши без победител, което подсигурява на Брайтън 6-ата позиция в крайното класиране на Висшата лига. Това е и рекордно достижение в историята на клуба, както и дебют в европейските клубни шампионати наесен с място в шампионата Лига Европа.

Манчестър Сити пък към този момент си подсигурява третата поредна купа на Англия предишния уикенд, като футболистите на Пеп Гуардиола към този момент са фокусирани върху задачата да реализират требъл, който минава през спечелването на финалите в ФА Къп (3 юни) и Шампионската лига (10 юни).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР