Отборите на Ботев Враца и Етър излизат един срещу друг

...
Отборите на Ботев Враца и Етър излизат един срещу друг
Коментари Харесай

Ботев Враца и Етър в спор за последното място в efbet Лига

Отборите на Ботев Враца и Етър излизат един против различен в съдбоносен бараж за efbet Лига. Победителят от срещата ще си обезпечи място в елита на родния футбол за идващия сезона.

Ключовият конфликт е през днешния ден от 20:00 часа на стадион „ Александър Шаламанов” в София и може да го гледате в директно предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим срещата онлайн.

Главен рефер на значимия мач е Волен Чинков.

Съставът на Ботев Враца приключи на предпоследно място в крайното класиране на efbet Лига и не съумя да си обезпечи несъмнено оставане в елита. Врачани ще би трябвало да минат през баража, с цел да си подсигуряват първокласен статус и за идващия сезон.

В същото време втородивизионият Етър бе отпред във Втора лига през по-голямата част на сезона, само че в последна сметка не съумя да удържи първата позиция и се свлече до четвъртото място.

Освен за ориста на отбора от Велико Търново, изходът от днешния конфликт може да се окаже съдбоносен и за наставника на „ виолетовите” Веселин Великов. При загуба през днешния ден, най-вероятно експертът ще бъде освободен от поста си.

"Трябва да създадем всичко допустимо да победим и да се върнем в елита. Баражът е единствено в един мач и възможностите са равни. Напрежението е повече в Ботев Враца, който желае непременно да резервира мястото си в елита. Разбира се, напрежение има и при нас. Всички са на линия, с изключение на трайно контузените Здравко Илиев, Георги Александров, Дани Младенов и Николай Янков. Ще създадем всичко допустимо, с цел да спечелим ", съобщи преди мача старши треньорът на "виолетовите " Веселин Великов пред клубния уебсайт.

"Със сигурност ще стане оспорван мач и познавам треньора им Веселин Великов и съм сигурен, че ще ги приготви по най-хубавият метод. Мисля обаче, че Ботев Враца е по-добрият тим и би трябвало да го покажем и на терена. Защо Ботев Враца би трябвало да остане в Първа лига? Лесно е да кажа, тъй като аз съм тук. Но Ботев се утвърди в елита напоследък, макар че последните 2 години все се борим да не изпаднем. Враца е футболен град, прекрасен град. На домакинските ни мачове идват доста хора. Те живеят с футбола. По улиците ни стопират, поздравяват, приказваме си за мачове с хора, които не познаваме. Всички се вълнуват от футбола и Ботев. Освен това в тима се постановат млади български футболисти, което е добра политика ", сподели от своя страна капитанът на Ботев Враца Юлиан Ненов.

Вероятни сформира:

Ботев Враца: Костов, Христов, Соарес, Ил. Миланов, Николов, Бауренски, Георгиев, Фераресо, Ивайлов, Ненов, Переа

Старши треньор: Дженаро Йецо

Етър: Хр.Иванов, Станев, Пехливанов, М.Иванов, Дичев, Апостолов, Фелипе, Цв. Тодоров, Ивей, Кнежевич

Старши треньор: Веселин Великов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР