Отборите на Ботев Пловдив и Славия се изправят един срещу

...
Отборите на Ботев Пловдив и Славия се изправят един срещу
Коментари Харесай

Трима основни футболисти на Ботев Пловдив се завръщат за гостуването на Славия за Купата

Отборите на Ботев Пловдив и Славия се изправят един против различен в дуел от 1/8-финалите на шампионата за Купата на България. Мачът е в събота, 3 декември, от 12:00ч на стадион " Александър Шаламанов " в столицата.

Това се явява шести конфликт в шампионата за Купата на България сред двата отбора. При последната среща, която още веднъж бе на 3 декември, само че през 2019 година, Ботев победи с 1:2 след две попадения на Тодор Неделев, които класираха " канарите " напред в шампионата.

Ботев стартира своята подготовка в понеделник, като футболистите получиха 2 дни отмора след успеха над Черноморец Балчик в 1/16-финална среща от Купата, извоювана с безапелационното 3:0 в морският град. Елвис Ману се отличи с две попадения, а дебютен гол за Ботев осъществя полу-защитникът Дилън Мертенс.

Отборът на Желко Копич организира занимания през седмицата, като тренировките бяха разграничени във фитнеса и на терен. За Ботев се завръщат изтърпелите санкции заради насъбрани картони - Мохамед Брахими, Николай Минков и Самуел Супрайен.

От своя страна, отборът на Славия реализира сложен триумф в Своге против Спортист в среща от 1/16-финалите на конкуренцията. " Белите " трябваше да чакат продълженията, с цел да си обезпечат място в идната фаза на шампионата.

Съперничеството сред двата тима в шампионата за Купата на България предвещава доста страсти и футбол, като до този миг няма среща, в която да няма маркиран гол и от двете страни.

Последни 5 срещи сред Ботев Пловдив и Славия за Купата на България:

В последните 5 дуела " канарчетата " записват 2 победи и 3 загуби от " белите " в шампионата за Купата на България.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР