Отборите на Ботев Пловдив и Славия се изправят един срещу

...
Отборите на Ботев Пловдив и Славия се изправят един срещу
Коментари Харесай

Ботев Пловдив излиза срещу Славия в здрава битка на Коматево

Отборите на Ботев Пловдив и Славия се изправят един против в третия дуел от петъчната стратегия на 12-ия кръг в родната efbet Лига. Срещата на „ Коматево “ започва в 19:30 часа.

След 137 мача един против различен разликата сред „ канарчетата “ и „ белите “ е единствено една победа в интерес на пловдивчани – 55 против 54, при 28 равенства. По време на паузата за национални тимове Ботев победи съгражданите си от Марица с безапелационното 7:0 в контролна среща, в който нападателят на „ канарчетата “ Антоан Бароан се регистрира с хеттрик. Той е и водещ голмайстор на отбора със 7 гола от начало на сезона в елита.

Извън сметките на Желко Копич за този мач остават контузените Атанас Чернев, Антонио Перера, Па Конате и Тодор Неделев, който въпреки да стартира да тренира на леки обороти, въпреки всичко е надалеч от завръщането си в игра. Любопитната вест към пловдивчани е това, че инфлуенсър е на проби в отбора. Става дума за руснака Михаил Прокопиев, който е прочут в обществената мрежа „ Tik Tok “, откакто е впечатлил скаутите на Ботев. „ Канарчетата “ са и пред автограф с котдивоарския футболист Абдулайе Траоре.

Феновете на отбора пък не престават с болната тематика и още веднъж излязоха на митинг поради следващото закъснение на градежа на стадион „ Христо Ботев “. В момента пък в Ботев Пловдив се двоумят дали зимният лагер да бъде в Дубай или Доха. Славия също изигра контролна среща по време на паузата и направи тъждество от 1:1 против Хебър. Тимът на Златомир Загорчич позволи и 3-те си загуби досега през сезона в гостувания.

„ Белите “ към този момент мислят и за зимната селекция. Заради проблемите в офанзива столичани ще търсят нов нападател, само че също така ще се търси и укрепване в защита с нов бранител.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР