Отборите на Ботев (Пловдив) и Берое изиграха страхотен мач като

...
Отборите на Ботев (Пловдив) и Берое изиграха страхотен мач като
Коментари Харесай

Ботев и Берое не се победиха, но сътвориха невероятен голов трилър

Отборите на Ботев (Пловдив) и Берое изиграха страховит мач като приключиха 3:3 в дербито на Тракия. Двубоят на Коматево бе от 3-ия кръг в efbet Лига. Гостите от Стара Загора дръпнаха с два гола още до 5-тата, като и двете попадения означи Ибрахима Конте. През второто полувреме " канарите " съумяха да стигнат до цялостен поврат, като основен воин бе Тодор Неделев. Той вкара невероятни два гола от директен свободен удар, а сред тях Атанас Илиев осъществя ужасно украшение от воле. Берое не се съобщи и Гаюс Макута изравни в края за 3:3. Ботев събра актив от 4 точки, до момента в който Берое има 5.

Още във втората минута на дербито Берое откри резултата. Джонатан Перейра от Ботев (Пловдив) се замота покрай вратата, опита да почисти, само че не уцели добре топката. Тя попадна пред крайници на Ибрахим Конте, който със мощен и доста прецизен удар препарира Янко Георгиев за 1:0 в интерес на старозагорци..

Минута по-късно Берое получи правото да извърши дузпа. Дълго подаване към Алиун Фал изведе футболиста самичък против Янко Георгиев, който го закачи и фаулира. Реферът Волен Чинков незабавно отсъди дузпа, а Ибрахима Конте я вкара в 5-ата минута на дуела.

В идващите минути темпото на игра поспадна, а Ботев се окопити. Първото положително влизане на " канарите " пристигна в 18-ата минута. Тогава Тодор Неделев проби през центъра и подаде към непокрития Атанас Илиев. Той обаче не можа да овладее добре и бе блокиран.

В 33-ата минута Ботев сътвори отличен късмет за гол. След офанзива по дясното крило, Крис Добрев се отскубна от отбраната на Берое, влезе към центъра на игрището и стигна до дъгата на наказателното поле. Той опитва удар с левия крайник, само че той се получи доста слаб и Християн Василев улови.

След неточност при изнасянето на топката от страна на Берое, Иван Бандаловски се оказа на страхотна стрелкова позиция. Той стреля мигновено, само че бранител в зелено се хвърли и избави възможен гол.

Секунди преди края на първото полувреме Ботев (Пловдив) стигна до най-хубавия си късмет. Славчо Шоколаров потегли мощно и насочи застрашителен удар. След рикошет в гърба на бранител на Берое топката се удари в напречната греда и излезе в корнер.

Втората част стартира с високо движение, като гостите от Берое направиха две бързи влизания към вратата на Ботев.

В 50-ата минута Ботев (Пловдив) се върна в дербито. Голямата звезда Тодор Неделев вкара ужасно попадение от директен свободен удар - 1:2.

Минути по-късно " канарите " можеха и да изравнят. Ударът на Атанас Илиев се оплете в мрежата, само че от външната ѝ страна.

А в 52-ата минута Ботев (Пловдив) възкръсна! Дълга топка не бе добре изчистена от отбраната на Берое и попадна в нападателя на ''канарите'' Атанас Илиев. Той незабавно стреля с левия крайник от воле и означи рядко срещан гол по българските терени - 2:2.

В 58-ата минута Ботев вкара и трети гол. Атанас Илиев се оказа най-съобразителен и преодоля вратаря на Берое с удар от дребното наказателно поле. Оказа се обаче, че нападателят е бил в засада и голът не бе приет.

" Канарите " продължиха да са много дейни в идващите минути, само че пропуски направиха Илиев и Перейра. Коварен удар на Тодор Неделев от над 35 метра затрудни вратаря Василев, а секунди по-късно още веднъж капитанът опитва стража от малко по-близо. Все отново вратарят Василев се оправи.

В 74-ата минута Тодор Неделев направи обрата цялостен в интерес на Ботев (Пловдив). Той осъществя 80-ия си гол с екипа на " канарчетата ", като попадението му още веднъж беше от фаул - 3:2.

Берое обаче не се съобщи. В 88-ата минута Иван Минчев центрира от фаул, топката прелетя чак до Георги Ангелов на задна греда, а той я подаде с едно допиране към вхръхлитащия Гаюс Макута, който изравни резултата - 3:3.

До края още голове не паднаха - по този начин Ботев Пд и Берое приключиха 3:3.

ВИДЕО:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР