Отборите на Ботев (Пд) и Левски се изправят един срещу

...
Отборите на Ботев (Пд) и Левски се изправят един срещу
Коментари Харесай

Ботев и Левски мерят сили в едно от класическите дербита на българския шампионат

Отборите на Ботев (Пд) и Левски се изправят един против различен в късния петъчен дуел от програмата на efbet Лига. Двата отбора постоянно вършат забавни конфликти на Коматево, а трите точки в горещата августовска горещина са нужни за всеки един от противниците в класическото за родния шампионат дерби.

Ботев стартира сезона много устойчиво. " Канарчетата " записаха победи над Пирин (Благоевград) (2:1) и Славия (1:0), изгубиха от Черно море (0:2) и направиха тъждество с Ботев (Враца) (1:1). Сега в клуба излизат за нов триумф.
 Боби Цонев ще би трябвало да внимава със Сватбата
Боби Цонев ще би трябвало да внимава със Сватбата

Вече му е показвал червен картон

При домакините няма особени проблеми към състава и треньорът Азрудин Валентич може да пусне най-благоприятен състав. На вратата се чака да бъде Аргилашки, а в отбрана триото Генев, Супрайен и Работов. Минков и Янсен ще са халф-бековете, а Рабей и Мартенс ще са двойката в средата на терена. В офанзива пък ще работят Току, Илиев и Маркиньос. Възможно е като титуляр да стартира и Тодор Неделев.
 Левски гласи промени по високите етажи в клуба
Левски гласи промени по високите етажи в клуба

Ето кой може да стане началник в клуба

Левски инкасира три следващи загуби и самобитен антирекорд. " Сините " паднаха от Славия (1:2), Ботев (Враца) (0:2) и Арда (0:2). Последният мач с Царско село също не стартира доста добре и Левски губеше на полувремето, само че бърз поврат изкова първия триумф на софиянци за акцията.

Мача пропуща само контузеният Христофор Хубчев. Живко Миланов се чака да заложи на Михайлов под рамката и Галчев, Славчев, Шелис и Горанов в отбрана. Найденов ще бъде опорен халф, а Миланов и Боби Цонев ще си партнират в средата на терена. Бари и Димитров ще са на двете крила, а в офанзива ще работи Мартин Петков. Възможно е като титуляр след травмата си да се завърне Радослав Цонев и това да коства мястото на Иво Найденов.
 Бразилци желаят 4 млн. евро от Ботев (Пловдив) за Маркиньос
Бразилци желаят 4 млн. евро от Ботев (Пловдив) за Маркиньос

Атлетико Минейро държи да си върне в този момент офанзивния футболист

Живко Миланов към момента трепери за своя пост и проваляне на Коматево може да коства работата му в Левски.

В исторически проект Левски има огромно предимство в конфликтите с Ботев. " Сините " имат 77 победи, 23 равенства и 41 загуби от този противник. " Канарчетата " обаче в последно време се трансфораха в много неуместен противник за столичани, изключително в конфликтите на Коматево. В последните 10 мача пловдивчани имат 4 триумфа, 3 ремита и 3 провали.
 Па Конате и Маркиньос може и да пропуснат дербито с Левски
Па Конате и Маркиньос може и да пропуснат дербито с Левски

Тепърва ще се прави оценка тяхното физическо положение

Главен арбитър на срещата е Ивайло Стоянов, с помощници Димитър Димитров и Георги Минев. Делегат на БФС е Димитър Велинов, а работата на реферите зорко ще следи Георги Игнатов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР