Отборите на Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг продължават битката помежду

...
Отборите на Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг продължават битката помежду
Коментари Харесай

Десет от Дортмунд удържаха победата срещу Гладбах като гост, РБ Лайпциг се справи с Волфсбург

Отборите на Борусия Дортмунд и Република България Лайпциг не престават борбата между тях за четвъртото място в подреждането на Бундеслигата, откакто реализираха победи в мачовете си от 29-ия кръг на шампионата.

" Жълто-черните " се постановиха мъчно с 2:1 при визитата си на Борусия Мьонхенгладбах в дуел, в който те бяха принудени да играят с човек по-малко в последните малко повече от 40 минути след изгонването на Карим Адейеми.

Иначе преди този момент Марсел Забитцер бе дал удобен задатък от два гола на състава на Един Терзич, реализирайки в 22-ата и в 28-ата минута, като във втория случай австрийският национал беше прецизен от дузпа, отсъдена за нарушаване против Нико Шлотербек.

Домакините от Гладбах въпреки всичко върнаха интригата в 36-ата минута посредством Максимилиан Вьобер, който с глава беше прецизен за 1:2 след центриране от корнер на Франк Онора.

Втората стартира с анулиран 11-метров углавен удар за гостите, откакто реферът Флориан Бадщубнер реши, че стражът на " жребчетата " Йонас Омлин не е нарушил разпоредбите против Карим Адейеми при обзор на една обстановка с ВАР, а няколко минути по-късно арбитърът вярно сподели втори жълт картон на младежкия национал на Германия, оставяйки Дортмунд с 10 души на терена.

До края вестфалци бяха принудени да се пазят, само че за тяхно благополучие вратарят им Грегор Кобел стори нужното, с цел да запази трите точки за своя отбор.

Schluss. Aus. Ende.

Gelungene Revanche gegen die Wölfe.
— RB Leipzig (@RBLeipzig)

По същото време Република България Лайпциг нямаше проблеми вкъщи против Волфсбург, сразявайки " вълците " с класическото 3:0.

Дани Олмо изведе тима на Марко Розе напред в резултата в 13-ата минута, а след почивката Бенямин Шешко и Люис Опенда също се разписаха за " биковете ".

Така след днешния следобяд Борусия Дортмунд и Република България Лайпциг към този момент имат по 56 точки, само че към този момент съставът от източната част на Германия има преимущество в дуела за четвъртата позиция поради по-добрата си голова разлика.

Междувременно Борусия Мьонхенгладбах заема 11-ото място с 31 пункта, до момента в който Волфсбург е 14-и с 28.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР