Отборите на Борнемут и Евертън завършиха наравно 2:2 в мача

...
Отборите на Борнемут и Евертън завършиха наравно 2:2 в мача
Коментари Харесай

Евертън изпусна победата за четири минути

Отборите на Борнемут и Евертън приключиха наедно 2:2 в мача между тях от третия кръг на Премиър лийг. “Карамелите” могат да съжаляват, че не стигнаха до триумфа, защото до 75-ата минута водеха с 2:0 след попадения на Тио Уолкът и Майкъл Кийн. С голове на Джошуа Кинг от дузпа и на Нейтън Аке обаче “черешките” стигнаха до точката.

В края на първата част гостите останаха с човек по-малко, откакто Ричарлисон получи пряк червен картон за удар с глава против Адам Смит. Повторенията обаче демонстрираха, че изгонването е мощно пресилено. Въпреки че бяха с човек по-малко, Евертън съумя да открие резултата в 56-ата минута. Уолкът получи топката по дясното крило и се измъкна от отбраната преди да прати топката около Асмир Бегович. Малко по-късно и домакините останаха с човек по-малко, защото Смит спъна създателя на първия гол, който излизаше самичък против вратаря. Съвсем скоро гостите стигнаха и до втори гол, когато Кийн получи пас от Гилфи Сигуртсон на задната греда и с глава направи 2:0.

Евертън вървеше решително към успеха, само че в 74-ата минута Калъм Уилсън бе спънат от Лейтън Бейнс в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, която Кинг осъществя. При това състояние домакините потеглиха масирано в офанзива и стигнаха до триумф няколко минути по-късно. Аке бе най-съобразителен да довкара топката във вратата при едно безредие. До края на срещата двата отбора не си означиха гол и поделиха точките.

В класирането Евертън събра пет точки и сега е в средата на подреждането. Борнемут пък е краткотрайно на втора позиция със седем точки - колкото има и водачът Манчестър Сити. Премиър лийг 3 кръг, събота 25 август  Борнемут 2:2краен резулат  Евертън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР