Отборите на Бенфика и Аякс не излъчиха победител в срещата

...
Отборите на Бенфика и Аякс не излъчиха победител в срещата
Коментари Харесай

Аякс си тръгна доволен от Лисабон

Отборите на Бенфика и Аякс не излъчиха победител в срещата между тях от група “Е” на Шампионската лига. Мачът завърши при резултат 1:1, който повече устройваше гостите. Португалците първи взеха преднина в 29-ата минута с попадение на Жонас, само че в 61-ата минута Душан Тадич възвърне равенството.

Срещата стартира със страховит късмет за домакините. По-малко от минута след началния съдийски сигнал Алекс Грималдо насочи неочакван диагонален удар от към 30 метра и единствено положителната интервенция на вратаря попречи да се стигне до разкриване на резултата.

В 6-ата минута Бенфика имаше ново хубаво състояние. Едуардо Салвио бе изведен в наказателното поле и шутира в близкия ъгъл, само че още веднъж стражът Андре Онана бе заел добра позиция и мазета.

В 29-ата минута португалците въпреки всичко откриха резултата. При един дълъг тъч в наказателното поле няколко играчи се разминаха с топката, в това число и излезлият неразчетено вратар Онана, по този начин тя се озова в Жонас, който несмущаван от близко означи за 1:0.

След това обаче и Аякс имаше своите шансове. В 38-ата минута Зиеш насочи рисков изстрел от фаул и вратарят Влаходимос с блестяща интервенция опази вратата си. В добавеното време на първата част и Ласе Шьоне насочи прекрасен шут от фаул и още веднъж Влаходимос се намеси уверено, след което се стигна до безредие в пеналта и Ван де Беек пропусна от близко при опита за добавка.

В 61-ата минута Аякс стигна до равнене. Тадич бе изведен на скорост, финтира вратаря и от дребен ъгъл съумя да промуши кълбото зад голлинията, макар напъните на бранител да почисти.

Само две минути по-късно домакините можеха да си върнат преднината. Грималдо финтира няколко бранители и стрелямощно, само че стражът на гостите избави.

До края на мача Бенфика бе по-активният тим, а в добавеното време “Орлите” пропуснаха старохта опция да измъкнат успеха, само че още веднъж Онана бе последна бариера пред гола след шут от близко на Габриел.

След това тъждество Бенфика има 4 точки в актива си и остава на 3-ата позиция, като от ден на ден се отдалечава от фантазията за излизане от групата. Аякс пък е с 8 точки и заема 2-ото място в класирането досега.
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

Шампионска Лига 4 кръг, сряда 7 ноември  Бенфика 1:1краен резулат  Аякс
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР