Отборите на Байерн (Мюнхен) и Милан постигнаха икономични победи с

...
Отборите на Байерн (Мюнхен) и Милан постигнаха икономични победи с
Коментари Харесай

Байерн и Милан взеха победи в първите 1/8-финали на Шампионската лига - Футбол

Отборите на Байерн (Мюнхен) и Милан реализираха икономични победи с по 1:0 в първите мачове от 1/8-финалите на Шампионската лига, откакто победиха надлежно Пари Сен Жермен като посетител и Тотнъм вкъщи.

И двата мача в Париж и Милано започнаха с минута безмълвие в памет на починалите при земетресенията в Турция и Сирия.

Роденият в Париж Коман, който стартира кариерата си на " Парк де Пренс " и вкара победния гол на финала през 2020 година сред двата тима, беше прецизен от воле при започване на второто полувреме.

Байерн съвсем заслужи успеха, макар че гол на Килиан Мбапе за ПСЖ беше анулиран поради засада в 82-ата минута след системата за видеоарбитраж (ВАР), а Бенжамен Павар беше изпъден в добавеното време за втори жълт картон.

" Мисля, че контролирахме мача през първото полувреме. Отборът сподели добра игра ", сподели вратарят на Байерн Ян Зомер пред Amazon Prime.

Нападателят на ПСЖ Мбапе се появи в игра в 57-ата минута след травма, само че Лионел Меси и Неймар започнаха титуляри с 16-годишния Уорън Заир-Емери, който записа първия си мач като титуляр в Шампионската лига.

За Байерн Томас Мюлер беше на аварийна пейка, като крилото Жоао Кансело беше предпочетено пред Алфонсо Дейвис, защото Юлиан Нагелсман започва с трима в отбрана.

Шесткратният първенец в шампионата Байерн, който победи ПСЖ за купата през 2020 година, стартира мощно като някогашният нападател на ПСЖ Ерик Максим Чупо-Мотинг пропусна да открие резултата.

Лидерите в шампионатите на Германия и Франция са надалеч от най-хубавата си форма след Световното състезание в Катар. Но Чупо-Мотинг насочи удар с глава в 30-ата минута, а Йозуа Кимих принуди Джанлуиджи Донарума да направи ужасно избавяне по време на превъзходството на Байерн през първото полувреме.

Алфонсо Дейвис влезе на мястото на Кансело на полувремето. Канадецът асистира на Кингсли Коман за гола, след който французинът подвигна ръце, с цел да се извини на почитателите на ПСЖ.

Попадението накара Кристоф Галтие да пусне в игра Килиан Мбапе, а Чупо-Мотинг от Байерн уцели гредата на фона на изобилието от положения, като Байерн имаше против френския първенец.

След това Зомер избави удар на Мбапе, преди звездата на френския народен тим да означи. Но Нуно Мендеш беше в засада и попадението беше анулирано след интервенция на систематата ВАР. Така ПСЖ загуби три следващи мача в шампионата за първи път от 2020 година.

" Имахме положителни интервали и започнахме добре. В края беше напрегнати, само че ПСЖе доста добър тим... тъй че сме щастливи ", сподели Чупо-Мотинг.

На " Сан Сиро " Милан завоюва против Тотнъм с 1:0, откакто Брахим Диас означи гол още в седмата минута на дуела.

Мениджърът на " шпорите " Антонио Конте избра младите Оливер Скип и Папе Сар в халфовата линия, като по-опитните му играчи останаха отвън състава на вицешампиона от 2019-а.

Седемкратният победител Милан се възползва още първоначално, като Диас откри резултата след меле в наказателното поле.

Удар на Тео Ернандес беше избавен от аварийния пазач на Спърс Фрейзър Форстър, който отрази и шут на Диас, преди испанецът да се разпише.

Нападателят на Милан Оливие Жиру и Хари Кейн пропуснаха за гостите, които хвърлиха доста сили, с цел да стигнат до равенството, само че не съумяха.

Отборът на Стефано Пиоли също имаше шансове за още попадения, откакто постави завършек на серия от пет мача без победа в Серия А след триумф с 1:0 над Торино предишния петък.

Реваншите са на 8 март. По-късно през днешния ден Борусия Дортмунд е хазаин на Челси, а Брюж се изправя против Бенфика. Останалите първи срещи от осминафиналите, в това число на първенеца Реал Мадрид против Ливърпул, ще се играят през идната седмица.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР