Отборите на Барселона и Реал (Мадрид) не се победиха в

...
Отборите на Барселона и Реал (Мадрид) не се победиха в
Коментари Харесай

Предпазливостта попречи на шоуто, Ел Класико завърши без победител

Отборите на Барселона и Реал (Мадрид) не се победиха в огромното дерби на испанския футбол. Нулевото реми на " Камп Ноу " беше малко предстоящо, само че изцяло справедливо с оглед представянето на двата гранда.

Домакини и посетители бяха оптимално внимателни в своите дейности, което лимитира до най-малко и рисковите положения пред вратарите. Най-близо до гола за " блаугранас " беше Жорди Алба през първата част, до момента в който попадение на Гарет Бейл през втората част бе вярно анулирано заради засада. Така двата отбора не престават да разделят първата позиция в Ла Лига, като имат в актива си по 36 точки.
 Снимка 458172
Източник:

Ел Класико стартира с внимателна игра от страна на двата отбора. Грандовете не бързаха да наложат превъзходство, а по-скоро търсеха някаква междина в защитата на своя конкурент. Леки първи проблясъци за нападателен напредък пък имаше в представянето на домакините, имащи концепцията да изведат със светкавични пасове някой всред Суарес, Меси или Гризман.

В 11-ата минута системата ВАР влезе в приложимост, защото почитатели и футболисти на Барса желаеха дузпа в своя изгода поради игра с ръка на Дани Карвахал в личното си наказателно поле. Повторенията ясно демонстрираха обаче, че испанският национал не е направил нещо непозволено.
 Снимка 458189
Източник:

Трибуните на " Камп Ноу " можеше да замлъкнат в 14-ата минута, когато гостите пропиляха страхотна опция за попадение. Каземиро скочи най-високо при центриране от корнер и ударът му с глава матира Тер Стеген. На голлинията обаче бе застанал Пике, като капитанът уверено избави своите сътрудници от инкасирането на гол.

Напрежението пред Тер Стеген ставаше все по-сериозно. " Лос меренгес " не спираха да обстрелват вратаря на Барса, като това в 25-ата минута стори и Каземиро. Бразилецът насочи мощен шут по земя, който беше блокиран ловко от национала на Германия.
 Барселона - Реал (Мадрид) 0:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Барселона - Реал (Мадрид) 0:0 (Развой на срещата по минути)

Зидан остава непобеден на " Камп Ноу "

Селекцията на Ернесто Валверде откри себе си и на своя страна заплаши вратата на огромния зложелател в 30-ата минута. Жорди Алба сътвори цялата обстановка с помощта на съвършеното си центриране от фланга. Куртоа направи няколко крачки напред и боксира с плонж. За негов смут обаче кълбото попадна в краката на Лео Меси, насочил незабавно към мрежата на Реал. За благополучие на мадридистите, на голлинията беше застанал рекордьорът по изиграни " класики " Серхио Рамос, който мощно почисти напред.
 Снимка 458181
Източник:

Никой в каталунската столица не повярва по какъв начин Барса не поведе в резултата с настъпването на 40-ата минута. Кавалерът на " Златната топка " Лионел Меси показва своя футболен талант, хвърляйки прословут пас зад защитата на Жорди Алба. Бранителят обаче направи по-трудното и от няколко метра не откри очертанията на вратата.

В 55-ата минута Федерико Валверде още веднъж беше оставен на 25 метра разстояние фронтално против вратата на Тер Стеген. Той опита шанса си, само че шутът му беше блокиран.

Малко по-късно се сътвори и съществено напрежение в наказателното поле на Реал (Мадрид). След бърза контраофанзива на домакините Жорди Алба съумя да насочи центриране към точката на дузпата за Лео Меси, само че Серхио Рамос се намеси самопожертвувателно, с цел да не разреши на аржентинския маестро да насочи може би съдбоносен удар.
 Снимка 458175
Източник:

В 72-ата минута Реал (Мадрид) стигна до скъпоценното за тях попадение. Радостта на Гарет Бейл обаче бе прекомерно къса, защото съдийската бригада на Алехандро Ернандес подвигна засада на асистиралия за гореспоменатия гол Ферлан Менди. Макар и със сантиметри, такава в действителност имаше.

Луис Суарес имаше едно от дребното си положения в този мач към 86-ата минута. Уругваецът показва положително придвижване без топка и при корнер насочи изстрел с глава. В насочването на нападателя обаче нямаше нужната акуратност.

До края попадение не падна, и за първи път от 17 години, срещата приключи при нулево реми.
 Снимка 458176
Източник:

В идващия кръг на Барселона следва елементарно домакинство на 14-ия Алавес. Реал (Мадрид) приема на " Сантяго Бернабеу " Атлетик (Билбао).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР