Отборите на Барселона и Атлетико (Мадрид) не се победиха в

...
Отборите на Барселона и Атлетико (Мадрид) не се победиха в
Коментари Харесай

Равенство между Барса и Атлетико задълбочи шампионската мистерия в Ла Лига

Отборите на Барселона и Атлетико (Мадрид) не се победиха в решителен дуел от Ла Лига. Нулевото реми на " Камп Ноу " ще удължи интригата за купата до последния вероятен миг. С оглед голямото значение на дербито, двата отбора си размениха по едно мощно полувреме. Всички рискови положения биваха спасявани от безпогрешните вратари Тер Стеген и Ян Облак.
 Зидан: Само аз знам какво ще е бъдещето ми
Зидан: Само аз знам какво ще е бъдещето ми

" Няма да играя никакви игрички с клуба "

По този метод Атлетико резервира лидерското си място със 77 точки. Барселона краткотрайно е втори с две по-малко. От ремито най-много може да се възползва Реал (Мадрид), който при победа над Севиля, ще се изкачи на върха, три кръга преди края на Примера.
 Снимка 530016
Източник:

Атлетико не изпита никакво терзание от гостуването си в Каталуния, бидейки по-добрият тим през първото полувреме. Още в самото начало Тер Стеген трябваше да се оправя с изстрели от междинна отдалеченост на Лемар и Луис Суарес.

В 19-ата минута Марио Ермосо показва отлична скорост по фланга, след което откри към дузпата Анхел Кореа. Намиращият се в съвършена форма аржентинец изглеждаше, че ще насочи непосредствено в мрежата на Барса, само че в последния момент легналият на шпагат Клеман Ленгле съумя да почисти в корнер.

Барселона продължи да не дава противопоставяне на мадридчани и трябваше да разчита на Тер Стеген и в 34-ата. Тогава Маркос Йоренте пласира своя изстрел в долния ляв ъгъл, само че и той беше обезверен от германеца. 180 секунди по-късно, Луис Суарес дебнеше за голова добавка, само че бе изпреварен от Тер Стеген, поради което уругваецът опитва да си завоюва и дузпа. Театралното му рухване обаче не впечатли основния арбитър.
 Снимка 530015
Източник:

В 41-ата минута най-сетне и Барселона заплаши съществено вратата на Облак. Лионел Меси с превъзходна солова акция си сътвори опция за пукотевица и от границата на наказателното поле, само че словенският пазач на Атлетико избави удара му, който може би и без намесата на вратаря щеше да излезе в навън.
 Реал Сосиедад победи Елче с 2:0 в Ла Лига
Реал Сосиедад леко се затрудни с 10 от Елче

Баските не позволиха изненада в петъчния мач от Ла Лига

Нужно е да отбележим, че през първото полувреме двата отбора направиха по една насилствена промяна. Мориба размени контузилия се Бускетс, а Саул се появи на мястото на Тома Лемар.

" Блаугранас " несъмнено покачиха качеството на своето показване след почивката.

В 62-ата минута резервата Мориба пропусна чудесна опция за гол за Барса, като обстановката бе близнак на тази от първото полувреме, в която Корея бе блокиран в наказателното поле на домакините.
 Снимка 530014
Източник:

Малко по-късно Меси стреля добре от фаул, само че Облак реагира устойчиво и избави. Минута по-късно пък влезлият в игра през първата част за Атлетико Саул отстъпи мястото си на Жоао Феликс.

В 70-ата минута Араухо заби топката с глава във вратата на Атлетико, само че попадението бе анулирано поради засада на младия уругвайски защитник. Секунди по-късно Суарес опъна мрежата зад Тер Стеген, само че и този гол бе вярно анулиран

До края, очевидно по-доволни от очертаващата се точка, футболистите на Атлети се прибраха в защита. Барселона реализира нещо като заключителен напън, само че при една от положителните си офанзиви с глава не съумя да се разпише Усман Дембеле.
 Шави пред завръщане в Барселона
Шави пред завръщане в Барселона

Ал Сад се бави с предлагането за нов контракт

В 89-ата минута " рохибланкос " изтръпнаха, когато Меси застана зад топката при осъществяване на директен свободен удар. Аржентинецът беше покрай задачата, само че насочването му приключи с навън.
 Снимка 530013
Източник:

В идващия кръг Барселона гостува на играещия за нищо Леванте. Атлетико (Мадрид) има надалеч по-трудна задача с домакинство на Реал Сосиедад.

БАРСЕЛОНА - АТЛЕТИКО (МАДРИД) 0:0
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР