Отборите на Балкан и Рилски спортист се изправят един срещу

...
Отборите на Балкан и Рилски спортист се изправят един срещу
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Балкан - Рилски спортист

Отборите на Балкан и Рилски състезател се изправят един против различен в пряк спор за първия трофей в българския баскетбол през новия сезон 2022/23 - Суперкупата на България. Двата отбора излизат на паркета в зала " Арена Ботевград " довечера от 19:00 часа, с цел да дефинират носителя на трофея за тази година. Двубоят за Суперкупата ще служи и като прелюдие на новата акция в НБЛ, чийто формален старт ще бъде подложен в събота.

View this post on Instagram
A post shared by NBLBulgaria (@nbl_bulgaria)

Досега в историята на провеждането на шампионата Рилски състезател е триумфирал с трофея един път, като това се случи през предишния сезон, когато самоковци преодоляха съпротивата на Левски. Балкан пък в никакъв случай до момента не е печелил златото от този шампионат, само че в този момент " зелените " ще имат опцията да го създадат пред своя аудитория и да завоюват втори следващ трофей след шампионската купа през предишния сезон.

През предходната седмица тимът на Балкан взе присъединяване на годишния другарски шампионат в чест на клубната легенда Георги Христов, където обаче ботевградчани не демонстрираха най-хубавото от себе си и останаха на трето място в крайното класиране. Възпитаниците на Тони Дечев първо изгубиха от северномакедонския Пелистер със 71:76, а по-късно едвам съумяха да измъкнат триумф със 78:76 над късата ротация на Черноморец и в последна сметка да се поздравят с третото място на шампионата.
 Рилски състезател ще пази Суперкупата против зажаднелия за нов успех Балкан Рилски състезател ще пази Суперкупата против зажаднелия за нов успех Балкан
Предизвикателството за Рилски състезател в последните няколко дни бе на напълно друго равнище, като носителите на Купата и Суперкупата имаха тежката задача да си обезпечат място в груповата фаза на ФИБА Къп. С доста воля и малко шанс баскетболистите на Людмил Хаджисотиров извършиха задачата си и се класираха за постоянния сезон на шампионата, влизайки като един от трите " щастливи губещи " от квалификациите. Рилецо направи извънредно показване против новосформирания богаташки клуб Уулвс, побеждавайки го с 15 точки разлика, а по-късно не бяха надалеч от това да извърнат и Апоел Хайфа от двуцифрен пасив, само че и макар загубата се класираха за групите на втората по мощ конкуренция на Международната централа.

Именно Балкан и Рилски сложиха завършек на предишния сезон с дуела си за златните медали в НБЛ, които отидоха в ръцете на ботевградчани след победа с 3-1 триумфа на финала на шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР