Отборите на Балкан-2 и Миньор 2015 спечелиха вчерашните мачове от

...
Отборите на Балкан-2 и Миньор 2015 спечелиха вчерашните мачове от
Коментари Харесай

Балкан-2 и Миньор 2015 с победи в ББЛ А група

Отборите на Балкан-2 и Миньор 2015 завоюваха вчерашните мачове от район Запад на ББЛ А група, които се организираха в столичната зала " Триадица ".

Ботевградчани записаха третата си поредна победа и общо шеста от началото на сезона, откакто надделя Спартак Сандански с 67:57.

Двубоят стартира с пропуски и от двата отбора, а след няколко замени на водачеството баскетболистите на Янко Янчев завоюваха първата четвърт с 14:12. Те водеха и през съвсем цялата втора част, само че в самия край позволиха поврат и по този начин Балкан-2 се отдръпнаха на почивката с задатък от 33:30.

През второто полувреме баскетболистите на Мирослав Ралчев поддържаха нежния си задатък, а в самия завършек на срещата отвориха малко по-сериозна разлика и по този начин финалната сирена пристигна при 67:57 в тяхна изгода.

Михаил Гавазов записа " дабъл-дабъл " за успеха с 19 точки и 13 битки. Велизар Георгиев осъществя 16 пункта, а 11 за триумфа добави Хрисимир Маринов. За Спартак само Христо Тодоров приключи с двуцифрен точков актив – 11.



В различен дуел от през вчерашния ден Миньор 2015 надигра с 88:71 състава на Политехника и по този метод остана едноличен водач в подреждането с актив от седем победи и без нито едно провали.

Перничани стартираха доста мощно мача и след първите 10 минути игра водеха с 24:13. Баскетболистите на Ивайло Константинов започнаха по-добре втория интервал и на няколко пъти понижиха пасива си, само че на почивката изоставането им още веднъж бе двуцифрено – 34:45.

След паузата Миньор 2015 не позволи изненада, а в края на третата и началото на последната четвърт перничани направиха серия от 18:0 точки, която на процедура реши крайния излаз от срещата.

Боян Тенев бе най-резултатен за спечелилите със 17 точки,а с по 16 се регистрираха Георги Бързаков и Георги Дамянов. За Политехника 22 точки осъществя Омар Ел-Аюби, а Стефан Георгиев приключи с " дабъл-дабъл " - 12 точки и 10 битки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР