Отборите на Атлетико Мадрид, Валенсия и Севиля се интересуват от

...
Отборите на Атлетико Мадрид, Валенсия и Севиля се интересуват от
Коментари Харесай

Три елитни тима искат да “спасят” национал от втора дивизия

Отборите на Атлетико Мадрид, Валенсия и Севиля се интересуват от опцията за трансфер на испанския бранител на Кьолн Хорхе Мере. Младежкият национал мина при “козлите” през лятото на 2017 година, само че ще в дебютния му сезон се стигна до изпадане от немския хайлайф и по този начин сега той играе във Втора Бундеслига.

21-годишният централен защитник има общо 14 мача за Кьолн до момента през сезон 2018/2019 и въпреки промоцията назад в Бундеслигата да наподобява като напълно постижима цел, той бие приел да се завърне в родината си. Мере бе закупен за 8 милиона евро, а сега в контракта му попада уговорка, съгласно която цената му е 10 милиона, само че в случай че се стигне до завръщане на тима му в Първа Бундеслига, сумата ще скочи тройно - до 30 милиона евро.

Първоначално като любимец за услугите му се обрисуваше Севиля, само че в този момент Атлетико Мадрид търси други възможности на Люка Ернандес, който по всичко проличава ще отиде в Байерн (Мюнхен), а от Валенсия също се оглеждат за укрепване на отбранителната си линия.

Мере е младеж на Спортинг Хихон и изигра 61 мача за представителния тим на астурианците, също както и още 47 за дублиращия преди този момент. За Кьолн пък има 39 мача във всички шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР