Отборите на Атлетико Мадрид и Райо Валекано не успяха да

...
Отборите на Атлетико Мадрид и Райо Валекано не успяха да
Коментари Харесай

Райо Валекано измъкна точка в Мадрид

Отборите на Атлетико Мадрид и Райо Валекано не съумяха да се победят в конфликта между тях от 10-ия кръг на Ла Лига. Срещата приключи при резултат 1:1, като домакините поведоха с гол на Алваро Мората в 20-ата минута, само че гостите се добраха до равенството с попадение от дузпа на Радамел Фалкао в 92-рата минута.
Срещата стартира добре за Атлетико, който взе преднина още в 20-ата минута. Антоан Гризман лиши на дясното крило, центрира по земя към Мората, който от придвижване означи за 1:0.
" Дюшекчиите " имаха игромо предимство до края на полувремето, само че по този начин и не съумяха да удвоят преднината си.
През втората част Райо заигра много по-добре и стартира да тормози вратаря на противника Иво Гърбич. Първо Серхио Камейо си създаде добра опция, преминавайки през няколко играчи на противника, само че ударът му бе около вратата. След това и Фалкао бе извадан на добра позиция, ударът му бе блокиран, само че след рикошет в Хосе Мария Хименес топката пое към вратата и единствено положителната интервенция на бранителя пред голлинията попречи да се стигне до изравнителен гол.
След това и Атлетико имаше своите шансове, като в 80-ата минута удар на Гризман мина около вратата, а минута по-късно французинът означи, само че голът не бе зачетен поради засада. Матеус Куня също се озова на чудесна позиция в наказателното поле, само че ударът му бе избавен от вратаря.
Така се стигна до 89-ата минута, когато след изстрел с глава на състезател на Райо топката се отби от ръката на Хименес и след разглеждане с ВАР съдията уточни бялата точка. Фалкао извърши безпощадно наказателния удар и оформи крайното 1:1.
След това реми Атлетико събра 20 точки и излезе на 3-тото място в класирането. Райо път е с 12 точки на 10-ата позиция.
















































--> -->     Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР