Отборите на Арсенал и Уотфорд играят при в двубой 11-ия

...
Отборите на Арсенал и Уотфорд играят при в двубой 11-ия
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Арсенал 0:0 Уотфорд, отменен гол и пропусната дузпа за домакините

Отборите на Арсенал и Уотфорд играят при в дуел 11-ия кръг на британската Висша лига. Срещата на стадион „ Емиратс “ можете да я наблюдавате в директно предаване по NOVA SPORT , както и онлайн на платформата.

„ Артилеристите “ са в добра форма, откакто са в серия от 7 следващи мача без загуба, а в последните си две срещи записаха безапелационни победи над Астън Вила и Лестър. Към момента те заемат седмата позиция с актив от 17 точки.

„ Стършелите “, от своя страна, имат единствено една победа от последните си пет срещи в шампионата и това им отрежда 16-о място с 10 точки, със единствено две повече от рисковата зона.

Срещата започва с опит за напън на „ артилеристите “, които съумяха да открият резултата в 7-ата минута. Тогава Александър Лаказет бе изведен отляво в наказателното поле, задържа добре и опита да трансферира излезлия напред Бен Фостър, който докосна топката. Тя стигна до Пиер-Емерик Обемянг, който не я овладя добре, само че Букайо Сака бе на точното място и съумя да означи. Голът обаче беше прегледан със системата ВАР за засада на британския национал, която бе доказана, а попадението – анулирано.

В идващите минути Арсенал продължи да господства, само че по този начин и не успяваше да стигне до действителна голова обстановка.

В 34-ата минута обаче Дани Роуз повали Лаказет в наказателното поле, а основният арбитър отсъди дузпа. Зад топката застана Обемеянг, който обаче стреля в десния ъгъл на Фостър, който отрази, а по-късно и улови топката.

Шест минути по-късно Алберт Самби Локонга сбърка в своята половина, което разреши на Юрай Куцка да отнеме, а по-късно и да стреля рисково пред наказателното поле, само че се получи рикошет и топката излезе в корнер.

В 43-ата минута домакините бяха доста покрай това най-накрая да открият резултата, само че още веднъж Фостър сподели същинска класа. Габриел Магаляеш засече с глава центриране от корнер в долния десен ъгъл, само че ветеранът на вратата на Уотфорд избави чудесно с крайник.

No breakthrough so far...
— Arsenal (@Arsenal)
LIVE |

Висша лига, 11-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР