Отборите на Аржентина и Хърватия ще се изправят един срещу

...
Отборите на Аржентина и Хърватия ще се изправят един срещу
Коментари Харесай

Аржентина и Хърватия определят първия финалист на Мондиал 2022

Отборите на Аржентина и Хърватия ще се изправят един против различен в първия полуфинален мач от Световното състезание по футбол в Катар през днешния ден, 13-ти декември, от 21:00 часа българско време. Двубоят ще се играе на стадион " Лусаил " в едноименния град.

Хърватите доближават до тази фаза на международното състезание за повторно подред, откакто преди четири години в Русия изгубиха във финала от Франция. От своя страна Лионел Меси и Аржентина мечтаят за първа международна купа от 1986-та година насам. Двата отбора имаха сложен път до полуфиналите, като Хърватия записа две равенства и една победа в своята група, с цел да приключи на второ място, след което имаше потребност от дузпи, с цел да преодолее поредно Япония и огромния любимец Бразилия в елиминациите. Тимът на Златко Далич е един от двата отбора без загуба на Мондиал 2022 (заедно с Мароко), като е позволил единствено три гола във вратата си и демонстрира доста солидна игра .
Лионел Меси (д) и Аржентина търсят първа международна купа от 1986-а насам.
За Аржентина Мондиал 2022 стартира по фрапантен метод - загуба от абсолютния новобранец Саудитска Арабия в първия мач от груповата фаза. Впоследствие Меси и компания демонстрираха класа, с цел да запишат поредни победи над Мексико и Полша, с което приключиха преди всичко в групата. Двукратните международни първенци бяха затруднени от Австралия в осминафиналите, само че стигнаха до триумф с 2:1, след което надделяха Нидерландия след дузпи в доста тежък четвъртфинал.

" Ако победим Аржентина, това ще е най-големият триумф в историята на Хърватия. Да повторим достижението си от преди четири години с съвсем напълно нов състав би било фантастично. Вече сме в топ 4 на света, което е голям триумф за Хърватия. За нас е ужасно, че постигнахме това в две следващи международни шампионати. Сега желаеме повече, само че играем против страхотния тим на Аржентина, воден от Лео Меси. Те са под по-голямо напрежение, ние знаем по какъв начин играят те. Вярвам на моите играчи, няма да се приспособяваме прекомерно, ще наложим нашия жанр на игра ", разяснява селекционерът на Хърватия Златко Далич на конференция в понеделник. Той разгласи, че няма проблеми с контузени играчи и не се тормози от насъбраната отмалялост дотук.
Лука Модрич (л) и Хърватия са на крачка от втори следващ край на Световно.
" Хърватия сътвори проблеми на доста националния тим. Няма да загатвам най-хубавите им играчи или техните мощни и слаби страни, само че ние сме анализирали по какъв начин можем да ги нараним. Понякога се получава, различен път - не ", сподели треньорът на Аржентина Лионел Скалони. " Ще дадем всичко от себе си на терена. Понякога шансът е на твоя страна. Ако се представим на равнище, ще ни бъде по-лесно да реализираме огромната си цел. Но това е футбол, спорт, не всеки път по-добрият печели ", добави той. Скалони разкри, че Анхел ди Мария и Родриго де Пол ще бъдат подготвени за дуела.

Полуфиналният конфликт сред Аржентина и Хърватия стартира в 21:00 часа и ще бъде излъчен по Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 3. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР