Отборите на Аржентина и Хърватия ще се изправят един срещу

...
Отборите на Аржентина и Хърватия ще се изправят един срещу
Коментари Харесай

Аржентина и Хърватия ще определят първия финалист в Катар

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Отборите на Аржентина и Хърватия ще се изправят един против различен в първия полуфинален мач от Световното състезание по футбол в Катар през днешния ден, 13-ти декември, от 21:00 часа българско време. Двубоят ще се играе на стадион " Лусаил " в едноименния град.

Хърватите доближават до тази фаза на международното състезание за повторно подред, откакто преди четири години в Русия изгубиха във финала от Франция. От своя страна Лионел Меси и Аржентина мечтаят за първа международна купа от 1986-та година насам. Двата отбора имаха сложен път до полуфиналите, като Хърватия записа две равенства и една победа в своята група, с цел да приключи на второ място, след което имаше потребност от дузпи, с цел да преодолее поредно Япония и огромния любимец Бразилия в елиминациите. Тимът на Златко Далич е един от двата отбора без загуба на Мондиал 2022 (заедно с Мароко), като е позволил единствено три гола във вратата си и демонстрира доста солидна игра.

За Аржентина Мондиал 2022 стартира по фрапантен метод - загуба от абсолютния новобранец Саудитска Арабия в първия мач от груповата фаза. Впоследствие Меси и компания демонстрираха класа, с цел да запишат поредни победи над Мексико и Полша, с което приключиха преди всичко в групата. Двукратните международни първенци бяха затруднени от Австралия в осминафиналите, само че стигнаха до триумф с 2:1, след което надделяха Нидерландия след дузпи в доста тежък четвъртфинал.

 

Още спортни вести досега:

Състоянието на Пеле се усъвършенства, само че не е ясно по кое време ще бъде изписан

Състоянието на легендата на международния футбол Пеле се усъвършенства, само че към момента не е ясно по кое време той ще бъде изписан от болничното заведение. 82-годишни Пеле е в лечебното заведение " Алберт Айнщайн " в Сао Пауло в последните седмици с респираторна зараза, като даже имаше опасения, че той е в доста тежко положение, само че те се оказаха неоснователни.

" Пациентът продължава да демонстрира усъвършенстване в клиничния си статус и по съответно в респираторната зараза. Той не е в реанимация, в схващане е и със постоянни витални индикатори ", обявиха от медицинския щаб на болничното заведение.

Пеле е единственият троент международен първенец по футбол (1958, 1962 и 1970 г.). За националния тим на Бразилия Краля на футбола е изиграл 92 мача и е отбелязал 77 гола. Пеле е приет за най-хубавия футболист на XX век съгласно Международната футболна федерация. Бразилецът е вписан в Книгата на върховете на Гинес с 1279 гола в кариерата си.

 

ЦСКА - Черно море 97:84: Четвърта победа от девет срещи за алените в НБЛ

Отборът на ЦСКА се оправи с варненския Черно море Тича с 97:84 (25:29, 21:16, 19:16, 32:23) в мач от десетия кръг в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и реализира четвърти триумф от девет дуела. Клубът от морската ни столица Тича претърпя шеста загуба също от девет срещи.

Зейн Ноулс изигра доста мощен мач за „ алените “, като способства с 32 точки и 14 битки. Мартин Сотиров приключи със 17 точки, 4 битки и 6 асистенции, а Алекс Симеонов се регистрира с 13 точки и 5 битки. 

За Черно море Тича Тач Ънру означи 19 точки и 6 битки, а Михаил Молдов добави 16 точки. В идващия кръг на 17 декември ЦСКА приема Академик Пловдив, до момента в който моряците ще гостуват на Берое в Стара Загора.

 

Тайсън Фюри: Шампионът в тежка категория ще получи помощ от Уейн Рууни

Шампионът в тежка категория на Световния боксов съвет Тайсън Фюри избра необикновен спаринг сътрудник преди възможния си дуел против украинеца Олександър Усик. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и британския народен тим Уейн Рууни се съгласи да помогне Фюри в подготовката му за идващия мач.

Рууни, който в този момент e старши треньор на тима от Мейджър Сокър Лийг Ди Си Юнайтед, е огромен обожател на своя съотечественик Фюри.

" Говорих с Уейн и е надъхан добре към концепцията. Той е мощен с дясната си ръка, само че това би трябвало да се промени и да стане левичар. Ще притеглим Уейн в подготовката за дуела против Усик ", съобщи Фюри, представен от Ройтерс.

Попитан дали се майтапи, боксьорът отговори: " Не, това е доста, доста съществено. Той ще пристигна в лагера ми за четири седмици, с цел да ми помогне. "

Тайсън Фюри ще се бие с Олександър Усик при започване на 2023 година. Украинецът е първенец в четири от петте версии в тежка категория.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР